Ovacık Şamlar Köyü

Ovacık Şamlar Köyü

Şamlar Köyü haberleri, Ovacık Şamlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şamlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Şamlar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ovacık Şamlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şamlar köyü son dakika gelişmeleri, Şamlar köyüne özgü yemekler, Ovacık Şamlar köyünün tarihi, Şamlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şamlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şamlar, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şamlar Köyü Resimleri ve Şamlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ovacık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ovacık Karabük Arası Kaç Km? Ovacık Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Ovacık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Ovacık Şamlar Köyünde doğan biri var mı? Ovacık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şamlar, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının Şamdan göç nedeni ile verilmiş olabileceği rivayeti vardır.Köy 3 mahalleden oluşur.Şamlar,Orta mah.Şaylar mah. Tarihi M.Ö uzandığı kesindir. Aslantaş mevkiindeki arslan heykeli Çankırı İl Kültür Müdürlüğü Binası önünde halen sergilenmektedir. Köydeki bu taşın kaldırılmasına Boyalı Köyü ile hudut ihtilafı neden olmuştur. Bu bilgi her iki köyce doğrulanmaktadır.
Karabük iline 31 km, Ovacık ilçesine 11 km uzaklıktadır. Çam Ormanı içinde, yüksek bir tepeden geniş bir vadiye bakan eşsiz bir manzaraya sahiptir. Yağmurdan sonra bulutlar ayağınızın altına serilir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Kanalizasyon çalışmaları tamamlanmıştır. Şu an köyde kanalizasyon faaliyettedir. İçme suyu da yine köye gelmiştir. her hanede mevcuttur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.