Paketlenmiş Gıdalar Çocuklarda Ürtikere Sebep Olabilir!

Paketlenmiş Gıdalar Çocuklarda Ürtikere Sebep Olabilir!

Çocuklarda meyve ve sebzelerin bilinenin tersine çok nadiren ürtikere neden olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Hasan Yüksel, “Aileler meyve ve sebzelerin alerji yaptığı önyargısından uzaklaşıp çocuklarının beslenme rutinlerinden katkı...

Çocuklarda meyve ve sebzelerin bilinenin tersine çok nadiren ürtikere neden olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Hasan Yüksel, “Aileler meyve ve sebzelerin alerji yaptığı önyargısından uzaklaşıp çocuklarının beslenme rutinlerinden katkı maddeleri içeren paketli gıdaları çıkarmalı” dedi.

Ürtiker, halk arasında bilinen ismi ile kurdeşen. Vücudun herhangi bir yerinde görülebilen çeşitli şekil ve büyüklüklerde, basmakla solan, pembe veya kırmızı renkte, sınırları belirgin kaşıntılı kabarcıklar olarak kendini gösteriyor. Zaman zaman çocukların da geçirdiği ürtiker birçok ailenin panik yaşamasına sebep olması ile biliniyor.

Çocuklarda ürtikerde yanlış besinlerden şüphe duyuluyor!

Çilek, domates gibi kırmızı grup yiyecekler alerji nedeni değildir diyen Prof. Dr. Hasan Yüksel, “Ancak özellikle çilek, son 3 yılda yetiştirilme sürecinde kullanılan kimyasallar nedeniyle ‘en kirli besinler’ içinde birinci sıradadır. Mevsim dışı yetiştirilen domates, kiraz ve benzeri meyve ve sebzeler de aynı niteliktedir. Bu yiyeceklere karşı gelişen reaksiyonlara alerji değil yetiştirilme sürecinde kullanılan zirai kimyasallar neden olmaktadır. Ayrıca bunun dışında aileler şeftali, nektarin ve bazen salatalık gibi doğal besinlerin de alerji yaptığından şüphe etmektedir. Ancak bunlarla yapılan alerji testleri negatif sonuçlanmaktadır. Çocuklarda meyve ve sebzeler çok nadiren ürtikere neden olmaktadır. Erişkin hastalarda bu durum farklı olabilir” diye konuştu.

Paketlenmiş Gıdalar Çocuklarda Ürtikere Sebep Olabilir!

Çocuklarda ürtikerden korunma yöntemleri

Çocukluk çağında ürtikerden korunabilmek için neler yapılacağını söyleyen Yüksel, “Meyve ve sebzelerin alerji yaptığı önyargısından uzaklaşıp katkı maddeleri, paketlenmiş market ürünlerinin tüketilmemesi, cildin nemli tutulması, gereksiz antibiyotik ve semptomatik ilaçların kullanılmaması ve haşere ile mücadele edilmesi uygun olacaktır” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.