Paramparça filminin konusu ne, oyuncuları kimler? Paramparça filmi ne zaman, nerede çekildi?

Paramparça filminin konusu ne, oyuncuları kimler? Paramparça filmi ne zaman, nerede çekildi?

Türk sinemasının dev isimleri, Cüneyt Arkın, Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun yer aldığı Paramparça filmi bugün 360 TV ekranlarında seyircisinin karşısına çıkıyor. Peki, Paramparça filmi ne zaman, nerede çekildi?

Halit Refiğ'in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Erdoğan Tünaş'ın kaleme aldığı Paramparça filmi bugün sinema severlerle buluşuyor. Acıklı bir aşk hikayesini anlatan filmde Yeşilçam'ın dev isimleri yer alıyor. Peki, Paramparça filmi ne zaman, nerede çekildi?

PARAMPARÇA KONUSU NEDİR?

Tayfun bir inşaatta yönetici olarak çalışan birisidir. Evleneceği kadın Çiğdem’in babası, o şirketin sahibidir. Tayfun yaptığı işin ciddiyetinde odaklı ve çalışkandır ancak bu evliliğin ne kadar sağlıklı olabileceğini düşünmeden de edemiyordur. Bir akşam yemeğinde Çiğdemler'in evinde toplanırlar. Babası Sabri onlara henüz bir karar verip vermediklerini sorar. Çiğdem ise Tayfun’un çok çalıştığından dem vurur. Sabri ise bu özelliğini çok sevdiği için onu genel müdür yapmak ister. Masa başı çalışabileceğini söyler ancak Tayfun bunu reddeder. Bunca senelik okul birikimi sonucunda kendi mesleğini icra etmek istemektedir. Kendi mesleğinde başarılı olmak ister ancak Sabri ona kendi parasının herkese yeteceğini söyler.

Ümran ise okulu bitirmiş evine geri dönmüştür. Henüz daha staj görmemiştir ancak iş yerini burada açma planı vardır. O artık bir doktor olmuştur. Bir gün yolda giderken kaza yapar. At üzerinde giden bir adam karşısına çıkmıştır. Çarpmadan durmayı başarsa da at, adamı üzerinden atmıştır. Ümran ona yardıma koşar ancak adam ona sert çıkışır. Ancak onu gördüğü anda bütün tavrı değişir. Atı yakalamak için adamı arabaya bindirir. Atı bulduklarında iner ve Ümran’a adını bağışlar; adı Cemil’dir. Cemil aynı zamanda Tayfun’un en yakın arkadaşıdır. Çapkın kişiliği ile bilinir. Ümran ve Cemil defalarca kez birbirlerine rastlaşırlar ve Cemil onun poşetlerine yardım eder. Bunun üzerine beraber bir yerde bir şeyler içmeye giderler. Burada iki tarafta kendisini ve geçmişini anlatır. Cemil laf cambazlığı yaparak Ümran’ı etkilemeyi başarır.

Tayfun Çiğdem’le gideceği partiye geç kalır ancak Çiğdem’in ona karşı takındığı tavırdan ve bu hayattan çok sıkılmıştır. Ayrılma isteğini dile getirip onu terk eder. Babası ise bu durumu hiç kabul etmez. Tayfun Ümran’la karşılaştığında birbirlerini hatırlarlar. Ümran istemedikleri gerçekler için çok kötü şeyler yapacaktır.

PARAMPARÇA FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1986 yılında gösterime giren Paramparça filminin çekimleri, İstanbul'da gerçekleştirildi.

PARAMPARÇA FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Birçok ünlü oyuncunun yer aldığı Paramparça filminin kadrosu şöyle:

Tarık Akan

Cüneyt Arkın

Gülşen Bubikoğlu

Sevtap Parman

Orhan Günşiray

Mürüvvet İşsever

Süheyl Egriboz

Kadir Kök

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.