Pazar Hamidiye Köyü

Pazar Hamidiye Köyü

Hamidiye Köyü haberleri, Pazar Hamidiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hamidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Hamidiye Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Pazar Hamidiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamidiye köyü son dakika gelişmeleri, Hamidiye köyüne özgü yemekler, Pazar Hamidiye köyünün tarihi, Hamidiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamidiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamidiye, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamidiye Köyü Resimleri ve Hamidiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazar Rize Arası Kaç Km? Pazar Hava Durumu? Rize Köyleri ve Pazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Hamidiye Köyünde doğan biri var mı? Pazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hamidiye, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.Köye adını, 1873 yılında Osmanlı-Rus Harbi'nden sonra o bölgeden sürülerek, Türkiye'ye gelen 35 Hanelik Acara-Gürcü topluluğuna bu yerleşim biriminin II. Abdülhamid tarafından vakfedilmesi sonucunda, yerleşen Acara-Gürcülerin minnetinin ifadesi gayesiyle verilmiştir. Hamidiye adı aynı zamanda yörede "7 su manasına gelir ki bugünkü Hamidiye'nin sahiline dökülen 7 küçük pınar bulunmaktadır." Köyün bir diğer özelliği de çevresindeki diğer köylerin her birinin Rumca ya da Lazca isimleri varken bölgede 135 yıl önce Muhacir Acara-Gürcüler tarafından kurulan bir köyün Türkçe isme sahip tek köy olmasıdır.
Yöre halkı köyü Eski Trabzon olarak da bilirler.
Klasik bir Karadeniz köyünden farklı olarak iki kültürün birleşmiş olması (Laz ve Gürcü) bakımından farklı ananelere sahiptir. Ve nüfusunun çoğu Gürcü olduğu için de Gürcü adetleri ve yemekleri bu bölgede sıkça görülmektedir.
Rize iline 44, Pazar ilçesine 5, Ardeşen ilçesine 3 km uzaklıktadır. Ayrıca Karadeniz'in genel coğrafi yapısına aykırı olarak düz bir yapıya sahiptir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak aynı zamanda mikro klima iklim etkisi de vardır. Köyde herturlü turunçgilin yetişmesi için yeterli ortam vardır ve yetiştirilmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Öncelikli tarım ürünleri çay, fındık, kivi ve turunçgillerdir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Karayollarına bağlı bir birimle beraber, Pazar, Ardeşen, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine hizmet veren Bölge Adliye Sarayı, 2009 yılında büyük bir törenle hizmete açılmıştır.,Necat Sağbaş Anadolu Lisesi de 2009-2010 yılı eğitim öğretim yılında halkın hizmetine sunulmuştur. Yine 2010 yılında 150 Yataklı Kaçkar Bölge Hastaneside Hamidiye Köyünde hizmete girmiş ve Pazar, Ardeşen, Hemşin ilçeleriyle beraber Artvin iline de hizmet vermektedir.
Ayrıca turizm yönelik gelişmeler üzerine 5 yıldızlı bir otel inşaatı düşünülmektedir. Karadeniz'de görülebilecek en güzel denize sahip olan bu şirin köy, bölge il ve ilçelerden de birçok turisti kendine çekmektedir.
Köyde 4 adet çay fabrikası -ki bunlardan birisi Türkiye'nin ilk özel çay fabrikasıdır-, 6 adet ahşap atölyesi, Orman Bölge Müdürlüğü Pazar Şubesi, 2 restaurant, bölgede bulunabilecek en iyi ekmekleri yapan bir fırın ve irili ufaklı pek çok iş yeri ve şirkete sahip bu şirin köy, ilçe olma yolunda ilerlemektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.