Pazar Ocak Köyü

Pazar Ocak Köyü

Ocak Köyü haberleri, Pazar Ocak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ocak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Ocak Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Pazar Ocak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ocak köyü son dakika gelişmeleri, Ocak köyüne özgü yemekler, Pazar Ocak köyünün tarihi, Ocak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ocak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ocak, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ocak Köyü Resimleri ve Ocak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazar Rize Arası Kaç Km? Pazar Hava Durumu? Rize Köyleri ve Pazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Ocak Köyünde doğan biri var mı? Pazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ocak, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı "Sapu"dur.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Doğu Karadeniz kültürünü yansıtır. Köyün tamamı müslüman olup çoğunluğu Lazlardan oluşmaktadır. %10-15 Hemşinli Türk nüfusu mevcuttur.
Rize iline 42 km, Pazar ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ürünlerinin başında çay gelmekte olup bahçe ürünleri (mısır,fasulye,sebze vb.) tarımı da yapılmaktadır.
Köyün sahil kısmı belediye mücavir alanı kapsamındadır. Bu kısımda Bodasarı deresi kenarındaki düzlük alanda Pazar Sanayi Sitesinin yapımına başlanmıştır. Sahil kısmında ayrıca fırın, bakkal vb. işyerleri vardır. Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyde ayrıca sahil kısmında Pazar Bölge Trafik İstasyon Amirliği bulunmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.