Prof. Dr. Aykut Özkul kimdir, Prof. Dr. Aykut Özkul koronavirüsü izole etmeyi başardıklarını açıkladı

Prof. Dr. Aykut Özkul kimdir, Prof. Dr. Aykut Özkul koronavirüsü izole etmeyi başardıklarını açıkladı

Koronavirüs aşısında ilk adım atıldı! Prof. Dr. Aykut Özkul koronavirüsü izole etmeyi başardıklarını açıkladı. Peki Prof. Dr. Aykut Özkul kimdir, nereli, kaç yaşında?

Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı.

Ankara Üniversitesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!" denildi.

Prof. Dr. Aykut Özkul Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

1987'de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Veteriner Hekimliği Doktoruderecesi ile mezun  oldum. 1992  yılında  Ankara  Üniversitesi  Sağlık  Bilimleri  Enstitüsünde  doktoramı tamamladım. 1999  yılında Amerika  Birleşik  Devletleri Kansas  Eyalet  ÜniversitesiVeteriner Okulundabir yıla yakın süre Shafiqul Chowdury’nin laboratuvarındadoktora sonrası araştırıcı olarakçalıştım. Araştırma   grubumla   birlikteSığır   Herpesvirüsleri,   Morbillivirüs   ve   bazı   Arbovirüs enfeksiyonlarına  odaklanmış  olarak  araştırma  faaliyetlerini  sürdürmekteyiz. Araştırma grubumuzöncelikle verilen virüs enfeksiyonlarının moleküler epidemiyolojisi ve aşı bilimiyle ilgilenmektedir. Ben ve araştırma grubumtarafındanilk kez 2007'de yerel kullanım için Marker BHV-1 aşısını geliştirilmiştir. Morbillivirusaraştırmaalanında, bölgeküçük ruminanttürlerininoldukça bulaşıcı ve tahrip edici bir hastalığı olan Peste des Petit Ruminants Virüs (PPRV) ana odak noktamızdır. Son 8yıl boyuncaise anabilim dalınınBSL-3 (+) ve ABSL-3 (+) alt yapısındaBatı Nil veKırım Kongo Kanamalı Ateşi enfeksiyonları gibi insan sağlığına da olumsuz etkileri olan  bazı  bölgesel  zoonotik  arbovirüs  enfeksiyonları  üzerindeyoğun  bir  şekilde çalışmalar yapılmaktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.