Prof. Dr. Emin Darendeliler nereli, Prof. Dr. Emin Darendeliler kimdir, kaç yaşında?

Prof. Dr. Emin Darendeliler nereli, Prof. Dr. Emin Darendeliler kimdir, kaç yaşında?

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler hayatını kaybetti. Prof. Dr. Emin Darendeliler nereli, Prof. Dr. Emin Darendeliler kimdir, kaç yaşında?

Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler'in hayatını kaybetmesi sonrası kim olduğu merak edildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler'in biyografisini araştırdık.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler bu akşamüzeri evinde rahatsızlandı. Darendeliler için eve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Darendelliler, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Prof. Dr. Emin Darendeliler'in kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Prof Dr. Emin Darendeliler'in ölümünü, "Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler'in beklenmedik vefatını duyurmaktan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Camiamızda çok sevilen ve hepimizin kalbinde ayrı bir yeri olan Emin hocamıza rahmet, kederli ailesine sabır, dostlarına, meslektaşlarımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Toprağı bol olsun. Işıklar içinde uyusun." diye taziye mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Emin Darendeliler kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler 3 Aralık 1955'te Amasya'da doğdu. 1974 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1980 yılında bitirdi. 1981-1986 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Radyoterapi Anabilim Dalı'nda asistan doktor olarak çalıştı. 1986'da aynı fakültede Radyoloji (Radyasyon Onkolojisi ve Radiodiagnostik) Anabilim Dalı'nda Uzman Doktor oldu.

Darendeliler, 1992 yılında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'nda Doçent, 1998 yılında Profesör oldu. Prof. Darendeliler, Mayıs 1988 - Ağustos 1989 tarihleri arasında Charing Cross Hospital'de (Londra), Ağustos 1988 - Mayıs 1989 tarihleri arasında Royal Marsden Hospital'de (Londra) Radyasyon Onkolojisi Bölümlerinde ziyaretçi başasistan doktor olarak çalıştı. Prof. Emin Darendeliler'in Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makale ve 5 adet kitabı bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.