Prof. Dr. Mehmet Ceylan’dan Flaş Açıklama ! (özel Haber)

Prof. Dr. Mehmet Ceylan’dan Flaş Açıklama ! (özel Haber)

COVID-19 konusunda açıklamalarıyla gündeme gelen Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde iki Bilim Kurulu kurulması gerektiğini söyledi. 

COVID-19 konusunda açıklamalarıyla gündeme gelen Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde iki Bilim Kurulu kurulması gerektiğini söyledi. 

Kısıtlamanın başladığı günlerde otobüslerin tıklım tıklım olduğunu anlatan Ceyhan, “Kısıtlamalardan önceki iki gün tıklım tıklım dolu otobüslerin görüntüsü dönüştü de yaşanırsa bu çok alehte bir durum olur. Aşılama çok önemli salgının kontrol altına alınması için. Aşılamanın belli bir orana gelinceye kadar kısıtlamaların devam etmesi gerekiyor. Bu sürede canı yanan esnafın da desteklenmesi lazım. Bakın İngiltere ve İsrail hala tedbirlere devam ediyor” diye konuştu.

Rus aşısı için de yorumlarda bulunan Ceyhan, “Gönül isterdiki tek bir kaynaktan aşı olsun. Ama bu mümkün olmadı. Birinci nedeni firmaların başlangıçta afaki sözler verdi. Biri 5 milyar üretirim dedi. Bu olması mümkün olmayan şeylerdi. O kadar üretilse bile depolayacak yer yok. Türkiye’de bir aşı geliştiriyor ancak biz de aşıyı üretecek yeterince tesis yok.  Sputnik aşısı adonavirüs dediğimiz virüsün genini koronavirüsün dikensi yapısını ekleyerek Ruslar kendi halkını çok yavaş aşıladılar. Sadece 4 milyon kişi iki doz aşı yaptırdı. Bu aşı 60’ın üzerinde ülkede ruhsat aldı. Bu aşamalardan geçen aşıların hiçbirisi insana zarar verecek, etkisiz aşılar değil” dedi.

İkinci Bilim Kurulu Olmalıydı

Sağlık Bakanlığında üç bilim kurulunda yer aldığını belirten Ceyhan, “İlk defa bir bilim kurulunda ben yokum. Domuz gribi ve kuş gribi salgınında sözcülüğünü yaptım. Ben sadece yapının doğru olmadığını düşünüyorum. Kurulda çok fazla yoğun bakım uzmanı var. Son derece deneyimli insanlar bu kişiler. Ama doğal olarak salgın kontrolünü bilemezler. Biri Pandemi Bilim Kurulu, Epidemiyolog, halk sağlığı uzmanları, enfeksiyoncular olmalıydı. Diğeri de şu anki bilim kurulu olmalıydı. Hatalar yaptık” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.