Seydikemer YakaKöy

Seydikemer YakaKöy

YakaKöy Köyü haberleri, Seydikemer YakaKöy köyü güncel son dakika gelişmeleri, YakaKöy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan YakaKöy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Seydikemer YakaKöy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, YakaKöy köyü son dakika gelişmeleri, YakaKöy köyüne özgü yemekler, Seydikemer YakaKöy köyünün tarihi, YakaKöy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, YakaKöy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

YakaKöy , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız YakaKöy Köyü Resimleri ve YakaKöy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Seydikemer Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Seydikemer Muğla Arası Kaç Km? Seydikemer Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Seydikemer Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Seydikemer YakaKöy Köyünde doğan biri var mı? Seydikemer Doğumlu Ünlüler Kimler?

YakaKöy , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köklü bir geçmişi olan mahalle, Osmanlı döneminde Döğer kazasına bağlı bir karyeydi.

Yaka diğer Akdeniz ve Ege köyleri gibi sosyal ve kültürel açılardan çok zengin bir mahalledir. Düğünler, nişanlar, vatan borcunu tamamlamaya giden gençler için yapılan "Asker Eğlenceleri" sosyal ve kültürel faaliyetlerden bazılarıdır. Ayrıca mahallede bulunan Tlos antik şehri ve Yaka Park mahallenin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanınmasını sağlamıştır.

Muğla iline 178 km, Fethiye ilçesine 38 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım, turizm ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ürünü olarak: buğday, yulaf, arpa, susam, mısır, anason, pamuk, fiğ, her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilmektedir. Ayrıca seralar da bulunmakta ve yetiştirilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına pazarlanmaktadır. Turizm de mahallenin ekonomisinde önemli bir gelir kaynağıdır. Tlos ve Yaka Park turistleri en fazla çeken yerlerdir. Buralarda bulunan balık havuzları, restoranlar köye gelir sağlamaktadır. Hayvancılık da yapılmakta olup yetiştirilen büyükbaş hayvanlar hem et veya canlı hayvan olarak satılmakta, hem de çevredeki süt işleme tesislerine elde edilen sütler gönderilmektedir. Sonraları zeytincilik ön plana çıkmıştır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.