Remdesivir ilacı nedir, Remdesivir Koronavirüs tedavisinde etkili mi?

Remdesivir ilacı nedir, Remdesivir Koronavirüs tedavisinde etkili mi?

ABD'nin Nebraska eyaletindeki bir hastane remdesivir adlı ilacın hastalar üzerinde kullanımına başlayacaklarını açıkladı. Peki Remdesivir ilacı nedir, Remdesivir Koronavirüs tedavisinde etkili mi?

Dünyada 2 bin 700'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün tedavisiyle ilgili ABD'den önemli bir açıklama geldi.

ABD, koronavirüsün tedavisi için ilk ilaç denemelerine başlıyor.

Amerikan CNBC haber sitesine göre, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı doktor Bruce Aylward, Wuhan'daki iki hasta üzerinde denenen ilacın hastaları iyileştirmek için en hızlı yöntem olacağını belirtti. Aylward, hastalığın sadece Çin'de değil küresel boyutlarda sorunlara yol açtığını ifade etti.

Hastane tarafından yapılan açıklamanın ardından remdesivir ilacının üreticisi Gilead'ın hisseleri hızlı bir yükselişe geçti. Şirket hisseleri açıklama sonrası yaklaşık yüzde 4'lük bir artış yaşadı.


Remdesivir (geliştirme kodu GS-5734 ), nükleotid analogları sınıfında yeni bir antiviral ilaçtır . Bu tarafından geliştirilen Gilead Sciences için bir tedavi olarak Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü , enfeksiyon [1] o, daha sonra da örneğin, virüsleri diğer tek sarmallı RNA karşı antivirütik aktivite gösterebildikleri bulunmuştur da solunum sistemi sinsitiyal virüsü , Junin virüsü , Lassa ateşi virüsü , Nipah virüsü, Hendra virüsü ve koronavirüsler ( MERS ve SARS virüsleri dahil)). SARS-CoV-2 ve Nipah ve Hendra virüs enfeksiyonları için çalışılmaktadır. Diğer koronavirüs enfeksiyonlarına karşı başarıyı temel alan Gilead , Washington , yeni koronavirüs 2019 ile enfekte olmuş ve bir çifti yürütmek için Çin'e bileşik sağlayan Snohomish İlçesinde Amerikalı bir hastayı tedavi eden doktorlara remdesivir sağladı. enfekte bireylerde şiddetli semptomları olan ve olmayan çalışmaların değerlendirilmesi.

Laboratuvar testleri remdesivir'in SARS-CoV ve MERS-CoV gibi çok çeşitli virüslere karşı etkili olduğunu göstermektedir. İlaç, 2013-2016 Batı Afrika Ebola virüsü salgını tedavisine itildi . İlaç güvenli olduğu ortaya çıkmasına rağmen, Ebola virüsü gibi filovirüslere karşı özellikle etkili değildi .

Remdesivir, 2013-2016 Batı Afrika Ebola virüsü salgını nedeniyle klinik çalışmalarla hızla itildi ve sonunda o sırada erken gelişim aşamasına rağmen en az bir insan hastada kullanıldı. Ön sonuçlar ümit vericiydi ve 2018'de Kongo sağlık görevlilerinin mAb114 ve monoklonal antikor tedavilerinden önemli ölçüde daha az etkili olduğunu açıkladığı Ağustos 2019'a kadar 2018'de başlayan Kivu Ebola salgını sırasında acil ortamda kullanıldı. REGN-EB3 . Ancak denemeler güvenlik profilini oluşturdu.

Koronavirüs SARS-CoV-2'nin neden olduğu 2019-20 koronavirüs salgına yanıt olarak Gilead, etkilerini incelemek için Çin tıbbi yetkilileri ile işbirliği içinde "az sayıda hasta" için remdesivir sağladı. [16] Gilead ayrıca remdesivir'in SARS-CoV-2'ye karşı laboratuvar testlerine başladı. Gilead remdesivir karşı "aktif olduğu gösterilmiştir" olduğunu belirtti SARS ve MERLERİNİN hayvanlarda.

Ocak 2020'nin sonlarında, pnömoniye ilerledikten sonra "şefkatli kullanım" için Washington'daki Snohomish İlçesinde SARS-CoV-2 ile enfekte olduğu doğrulanan ilk ABD hastasına remdesivir verildi . Tek tedaviye dayanarak geniş bir sonuç çıkarılamazken, hastanın durumu ertesi gün dramatik bir şekilde düzeldi, ve sonunda taburcu edildi.  Ayrıca Ocak 2020'nin sonlarında, Çinli tıp araştırmacıları medyaya yaptığı araştırmada , üçü remdesivir, klorokin ve lopinavir / ritonavir olmak üzere 30 ilaç adayı seçimini düşünerek araştırmada, hücresel düzeyde SARS-CoV-2 üzerinde "oldukça iyi inhibe edici etkilere" sahip gibi görünüyordu. Klinik testlere başlama talepleri sunuldu, ve 6 Şubat 2020'de Çin'de remdesivir ile ilgili klinik bir çalışma başladı.

Remdesivir'in aktif formu, GS-441524, Feline koronavirüsünün tedavisi için umut vermektedir .

Remdesivir, aktif formu GS-441524'e metabolize olan bir ön ilaçtır. GS-441524, viral RNA polimerazı karıştıran ve viral ekzoribonükleaz (ExoN) ile prova yapmayı önleyen ve viral RNA üretiminde bir azalmaya neden olan bir adenosin nükleotid analogudur . RNA zincirlerini sonlandırıp sonlandırmadığı veya mutasyonlara neden olup olmadığı bilinmemektedir.

Kısmi dirence neden olan fare hepatit virüsü RNA replikazındaki mutasyonlar 2018'de tanımlanmıştır. Bu mutasyonlar virüsleri doğada daha az etkili hale getirir ve araştırmacılar ilacın kullanılmadığı yerde muhtemelen kalmayacaklarına inanırlar.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.