Ryan Newman kimdir, NASCAR'da feci kaza!

Ryan Newman kimdir, NASCAR'da feci kaza!

NASCAR sürücüsü Ryan Newman, Daytona 500 yarışında geçirdiği feci kaza sonrası hastaneye kaldırıldı. Ryan Newman'ın sağlık durumu ciddi. Peki Ryan Newman kimdir, nereli, kaç yaşında?

ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen NASCAR Daytona 500 yarışında feci bir kaza yaşandı. Ryan Newman, alevler içinde kalan arabadan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yarışın son turunda Ryan Newman, maksimum hıza ulaştığı bir anda aracın kontrolünü kaybetti. Önce duvara çarpan Ryan Newman, ardından havada takla atmaya başladı. Takla attıktan sonra yerde sürünmeye başlayan Ryan Newman'ın aracı, alev aldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürülen araçtan çıkarılan 42 yaşındaki sürücü, hemen hastaneye kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada Ryan Newman'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı paylaşımda "Harika ve cesus NASCAR sürücüsü Ryan Newman için dua ediyorum" ifadesini kullandı.

Ryan Newman kimdir, nereli, kaç yaşında?

ryan-newman-kimdir.jpgRyan Rock Newman (8 Aralık 1977 doğumlu), " Roket Adam " lakaplı bir Amerikan profesyonel stok otomobil yarışçısı . Şu anda NASCAR Cup Serisinde tam zamanlı olarak yarışarak Roush Fenway Racing için 6 numaralı Ford Mustang kullanıyor .

Newman ilk kez 1993 yılında United Midget Auto Racing Association ve All-American Midget Series'de yarışarak Yılın Rookie'sini ve şampiyonluğu kazandı. 100 uzun metrajlı galibiyeti ve iki oyunu Çeyrek Midget Hall of Fame'de. Taşıma USAC CE Lewis No: 39 Drinan Şasi powered Brayton Motor çalışırken 1995 yılında, o ROTY Midget Serisi ve 1999 yılında 1996 yılında Gümüş taç hem de yine, o üç bölümlerde kazanan ilk sürücü iken varlık 14 Nolu Canavar Şasisi ile güçlendirilmiş Chevy'deki Silver Bullet Series şampiyonu.

Newman 8 Aralık 1977'de South Bend , Indiana'da doğdu . O mezun Purdue Üniversitesi bir ile 2001 yılında BS mühendisliğinde. Kız kardeşi var Jamie. Newman, Krissie ile evli ve iki kızları var.

Newman'ın arabası 2005 EA Sports bilgisayar oyunu NASCAR SimRacing'in kapağında yer aldı ve geliştirilmesinde aktif olarak yer aldı.

Newman, American Pickers'ın çocukları için tampon araba satın aldı.

13 Şubat 2020'de Daytona kazasından dört gün önce Newman, kendisi ve karısı Krissie'nin "dostane bir şekilde ayrılacağını", ancak arkadaş olarak kalacağını, kızlarını birlikte yetiştireceğini ve Rescue Ranch'i yönetmeye devam edeceklerini açıkladı.

Newman bir araba tutkunu ve 14 otomobili var. Özellikle 1950'li yıllarda Chryslers olmak üzere eski model arabalarda sürüş ve çalışmanın keyfini çıkarıyor . İlk arabası 74 Triumph TR-6 idi. En sevdiği araba, doğum günü hediyesi olarak karısından aldığı 1948 Buick Roadmaster Cabrio'sudur. Koleksiyonu Tarih Kanalı şovu American Pickers'da (Bölüm: "Anlaşma Sanatı") görülebilir .

Newman ayrıca yarış hafta sonları zaman bulduğu zaman balık tutmayı sever.

Newman, eşi ve iki çocuğuyla birlikte çalıştığı Suds Hut Pub ve Grille'in gururlu sahibidir.

Indiana , St. Joseph İlçesi, Komiserler Kurulu 29 Nisan 2008'de South Bend Bölge Havaalanı yakınlarındaki Newman'a giden yeni bir rotaya giden Lincoln Way West'e (eski adıyla ABD Route 20 ) yarım mil uzanmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.