Safranbolu Değirmencik Köyü

Safranbolu Değirmencik Köyü

Değirmencik Köyü haberleri, Safranbolu Değirmencik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Değirmencik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Değirmencik Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Değirmencik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmencik köyü son dakika gelişmeleri, Değirmencik köyüne özgü yemekler, Safranbolu Değirmencik köyünün tarihi, Değirmencik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmencik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmencik, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmencik Köyü Resimleri ve Değirmencik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Değirmencik Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Değirmencik, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı merkez mahallenin için'den yukarı ve kılıçlar mahalleleri'nin kenarın'dan geçen çay'lar üzerinde bulunan üç adet su değirmenlerinden gelmektedir. sırasıyla -değmençok-değmencük-değirmencik olmuştur.halen şiveye uygun olarak yörede değmencük diye anılmaktadır.
Köyün gelenekleri birlik ve beraberliğe dayanır. Yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Eskiden beri süregelen yöresel damak tadları günümüzde hala yer sofralarına afiyet sunmaktadır. Özellikle Ramazan aylarında iftar açtıran köy sakini yöresel olan tüm yemekleri komşularına ikram eder. Görülmeye ve tadılmaya değerdir gerçekten...
Karabük il merkezine 24 km, Safranbolu ilçesine 16 km uzaklıktadır. Üç mahalleden oluşan Değirmencik Köyü'nün merkezi Aşağı Değirmencik'tir. Aşağı Değirmencik Köyü'nün diğer iki mahallesi olan Yukarı Değirmencik ve Kılıçlar Mahalleleri merkezden 2 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. İçerisinden geçen dere yazların daha serin kışların ise daha soğuk geçmesine neden olmaktadır.
Köyün ekonomisi üç kuşak önce hayvancılığa ve tarıma dayanmaktaydı ; Ancak Türkiyedeki sanayileşme doğrultusunda köyün nufusü şehire özellikle batıya kaymıştır.Köy nüfusu artık yaşlılar oluşturduğu için tarım ve hayvancılıkta azalmıştır. Genç nüfus göç edip esnaf veya işçi olmuştur
Aşağı değirmencik mahallesinde bulunan ilkokul nüfusun azalmasıyla artık kullanılmamaya köyün öğrencileri aktarmalı eğitimle Konarı köyüne gitmektedir.Köyün bir sağlık merkezi yoktur (sağlık ocağı vs).3 mahallede de telefon elektrik ve su bulunmaktadır.Ayrıca tüm opetörlerinin kapsama alanındadır.Yukarı mahallede kanalizasyon sistemi de 2006 yılında tamamlanmıştır.Kılıçlar mahallesi hariç Köy yolları tamamen asvaltır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.