Safranbolu Gündoğan Köyü

Safranbolu Gündoğan Köyü

Gündoğan Köyü haberleri, Safranbolu Gündoğan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündoğan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Gündoğan Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Gündoğan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündoğan köyü son dakika gelişmeleri, Gündoğan köyüne özgü yemekler, Safranbolu Gündoğan köyünün tarihi, Gündoğan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündoğan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündoğan, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündoğan Köyü Resimleri ve Gündoğan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Gündoğan Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gündoğan, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı "Sarıyan Köyü " iken değiştirilmiş ve Gündoğan Köyü yapılmıştır.Sarıyan Türklerin Sarı boyundan veya taraftar veya yandaşı anlamında kullanılmaktadır. Gündoğan ismi ise güneye bakan bir yüzeyde olduğu için verilmiştir. Geçmişi hakkında hazırlanmış bilgi yoktur.Kaya yerleşim yeri , Kaya mezarları bulunmaktadır. 6-7000 yıllık bir geçmişi olduğu sanılmaktadır. Safranbolu ilçesine bağlı bir köy olduğundan Safranbolu'nun yanında sönük kalmıştır. İleriki yıllarda gereken ilğiyi göreceğini ummaktayız.
Karabük iline 27 km, Safranbolu ilçesine 19 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz İklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde,içme suyu şebekesi olup kanalizasyon şebekesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun 6 km si stabilize,kalanı asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.