Safranbolu Karapınar Köyü

Safranbolu Karapınar Köyü

Karapınar Köyü haberleri, Safranbolu Karapınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karapınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Karapınar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Karapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karapınar köyü son dakika gelişmeleri, Karapınar köyüne özgü yemekler, Safranbolu Karapınar köyünün tarihi, Karapınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karapınar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karapınar Köyü Resimleri ve Karapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Karapınar Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karapınar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Köy adını girişinde bulunan bir doğal su kaynağı olan "karapınar"dan alır. Karapınar Köyü'nün merkezine yaklaşık 1 km. uzakta hakkında bilgi bulunmayan Malagöz Köprüsü'nün kalıntıları bulunmaktadır.Köprü halen kullanılır durumdadır.
Karapınar Köyü dini bayramlarda ve Hıdırellez Bayramı düzenlenen geleneksel yemekli buluşmalarıyla ünlüdür. Bu buluşmalarda etli keşkek ve diğer geleneksel yemekler hem köy halkına hem de ziyaretçilere ikram edilir.Köy 3 mahalleden oluştuğundan ötürü dini bayramlarda her gün farklı mahallede bayram kutlaması yapılmaktadır. Bayram namazları merkez mahalle Camiinde kılınmaktadır. Ramazan Bayramlarında bayram namazı çıkışında köyde bulunan tüm haneler köy gençleri tarafından gezilmektedir. Karapınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği mevcut olup bu dernek köy ahalisinden vefat edenlerin cenaze merasimlerinde gelenlere yemek dağıtma, köy ahalisinin gerçekleştirecek olduğu düğün nişan ve organizasyonlarından yine diğer köy ahalilerini haberdar etme ve Hıdırellez Bayramı Etkinliklerini finanse ve organize etmektedir.
Karabük iline 22 km, Safranbolu ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi'nden Karasal iklim'e geçiş özelliği gösterir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köy nüfusu yaz mevsimiyle beraber artış gösterir. Çevre ilçelere ve bazı büyük şehirlere göç etmiş olan birçok köy sakini yaz mevsiminde geçici olarak bu köyde konaklarlar. Ayrıca dini bayramlarda da benzer bir durum gözlenmektedir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur.Köyde, içme suyu şebekesi mevcuttur kanalizasyon şebekesi mevcuttur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde bulunan merkez camii ve Okuyucular Camii imece usulüyle köy halkı tarafından inşa edilmiştir. Köy Konağının inşaatı devam etmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.