Safranbolu Kırıklar Köyü

Safranbolu Kırıklar Köyü

Kırıklar Köyü haberleri, Safranbolu Kırıklar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırıklar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Kırıklar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Kırıklar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırıklar köyü son dakika gelişmeleri, Kırıklar köyüne özgü yemekler, Safranbolu Kırıklar köyünün tarihi, Kırıklar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırıklar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırıklar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırıklar Köyü Resimleri ve Kırıklar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Kırıklar Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırıklar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür."Köy adını birçok hastalığın birden bu köye musallat olması sonucu almıştır" diye bi rivayet bulunmaktadır.
Köyde her Hıdırellez'de Göveren ( Göğeeren) mahallesindeki mesire alanımızda allah rızası için ve orada yatan zatlarımız ( Horasan Erenleri- Geyikli Baba Öğretsis) için kuran okunup dua edilip kurban kesilmektedir.köy halkı ve çevre köylerden gelen tüm vatandaşlar davet edilir yemekler ikram edilir ev baklavası ünlüdür. Köyde Kayser Kayaları ve Korent Boğazı olarak adlandırılan şu an turizme kazandırılmamış yerler mevcuttur.
Köy, eğitim olarak diğer köylere nazaran kültür ve eğitim yönünden çok ilerlemiştir..Köy birçok öğretmen doktor mühendis yetişmiştir.Üstelik Karabük'ün belkemiği olan Kardemir'in üst düzey yönetici ve ustaları da bu köyün suyunu içmiştir.
Karabük iline 18 km, Safranbolu ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Fakat karabük ve safranboluya oranla çok daha serindir.Rakımı da ili ve ilçesine göre önemli derecede yüksektir.
Fakat geçim bunlarla olmaz.Yılın 12 ayını da köyde geçirenlerin hepsinin emekli maaşı vardır.Tarım ve hayvancılığı sadece ek gelir olsun diye yaparlar.
Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat kullanılmasına ara verilmiştir çünkü ebe ataması yapılmamıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Mesire alanı ve piknik yerleri mevcuttur. köyün konumu ulaşım ve yerleşim yönünden çok güzel bir konumdadır merkezi bir köydür. köy ün 2 de mahallesi vardır KARAEVLİ ve GÖVEREN mahalleleri her iki mahallemizde de yaşam devam etmektedir kapanan hane sayısı azdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.