Safranbolu Sarıahmetli Köyü

Safranbolu Sarıahmetli Köyü

Sarıahmetli Köyü haberleri, Safranbolu Sarıahmetli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıahmetli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Sarıahmetli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Sarıahmetli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıahmetli köyü son dakika gelişmeleri, Sarıahmetli köyüne özgü yemekler, Safranbolu Sarıahmetli köyünün tarihi, Sarıahmetli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıahmetli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıahmetli, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıahmetli Köyü Resimleri ve Sarıahmetli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Sarıahmetli Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıahmetli, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür..

köy adını ilk kuruculardan olan SARIAHMET isimli kisiden aldigi söylenmektedir. Sarıahmetli köyü 4 değişik yerde uzun yıllar yaşadıktan sonra su sıkıntısı çektiginden ve bahçelerin çay kısmında oldugundan zamanla yöre köylüsü evlerini bahçe içerisine yapmıştır. Bugün hali hazırda köyde yaşlılar yaşamakta olup yazın ise çevre illerden gelen kişilerle nüfus artmaktadır. Bahçelerinde Elma, Ayva,Kiren,Ahlat,Armut, Üzüm, Şeftali(Sarıyemiş), Dut, Kirez, Asma yaprağı, Misir, Fasulye(Pakla) yetişmektedir. Ayrıca köy içerisinden KARABÜK - KASTAMONU duble yolu geçmektedir. Köy halkı genelde emekli olup kış geceleri ise evlerde,köy camisi avlusunda toplanılıp hoş sohbetler yapılır.
Safranbolu ilçesine bağlı sarıahmetli köyünün Geneleksel yemekleri arasında yaprak sarma Toğuklu bulgur aşı kaz yagından yapılmış bandurma yufka ekmekten yapılan börek ıspanaklı çökelekli gözleme,gulak,malak.
KÖY KARABÜK KASTAMONU KARAYOLU ÜZERİNDEDİR KARABÜK İLİNE 27 KM SAFRANBOLU İLÇESİNE 23 KM KASTAMONUYA 90 KM DİR
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.