Safranbolu Üçbölük Köyü

Safranbolu Üçbölük Köyü

Üçbölük Köyü haberleri, Safranbolu Üçbölük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Üçbölük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Üçbölük Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Üçbölük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçbölük köyü son dakika gelişmeleri, Üçbölük köyüne özgü yemekler, Safranbolu Üçbölük köyünün tarihi, Üçbölük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üçbölük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

ÜÇBÖLÜK(ILBARIT) KÖYÜ Kuzyaka Dağı’nın güney yamacında yer alır. İlçe merkezine 26 km.stabilize bir yol ile bağlıdır. 2 mahalle(Merkez, Karaşar, Bağlıca) ve 106 haneden oluşan köyün nüfusu 65′tir. İçme suyu yeterlidir. Köyde cami, telefon ve köy konağı vardır.

Köyümüz bir sıra dağın güney eteğinde kurulmuş yeşillikler içinde şirin bir köydür. Ilbarıt köyü 711 rakımlı yüksek bir köydür. M.Ö.yıllara kadar uzanan bir yerleşim yeridir.Köyde bağcılık,çiftçilik,hayvancılık,keçi ve koyun besiciliği ve sebzecilik yapılmıştır. Ilbarıt sözcüğünün anlamı; üzümlü yer’dir. Toprağı az verimlidir.Önceki yıllarda her aile bir,iki ton arasında üzüm satmaktadır.

Ayrıca pekmez ve sirke yaparak kışlık ihtiyacını karşılamaktadır.1960’lı yıllarda asmalara floksara (KÖK) hastalığı gelmiş,kökleri kuruyan asmalar kurumuştur.Bu yüzden köylüler geçimlerini sağlayabilmek için köyden ayrılmak zorunda kalmıştır. Safranbolu,Karabük,İstanbul’a yerleşmişlerdir. Son 20 yıldır köyde 15-20 aile yaşamaktadır. Yazları bu sayı artmaktadır. Köyümüzün ILBARIT olan adı sonradan değiştirilerek ÜÇBÖLÜK olmuştur. Şu anda köy yolunun tamamına asfalt yapıldı.

Üçbölük , Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçbölük Köyü Resimleri ve Üçbölük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Üçbölük Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Üçbölük , Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür..

Köyün asıl adı Ilbarıt'tır. Ilbarıt kelimesi eski türkçe ve moğolca olup, Ilbarlar-İlberler-anlamına gelmektedir. ilberler-ılbarlar, eski bir Türk boyudur. Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı'nın ismi ile aynıdır. Sondaki -ıt eki eski türkçe ve moğolcada çoğul ekidir.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köy ve çevresinde üzüm ve lale figürlü Kaya Mezarları, Bereket Tanrısı Diyonisos Kültü ve Nişler bulunmaktadır. Köyde yaşayan bir sanatçı tarafından düzenlenmiş ve gezilebilir bir Sanat Evi bulunmaktadır .
Karabük iline 24 km, Safranbolu ilçesine 16 km uzaklıktadır. Aşağı Ilgaz Vadisinde bulunmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak fazla kalan insan olmadığı için okul kullanılmamaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Cami bulunmakta olup camide din görevlisi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.