Safranbolu Yazıköy Köyü

Safranbolu Yazıköy Köyü

Yazıköy Köyü haberleri, Safranbolu Yazıköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazıköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Yazıköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Yazıköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazıköy köyü son dakika gelişmeleri, Yazıköy köyüne özgü yemekler, Safranbolu Yazıköy köyünün tarihi, Yazıköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazıköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazıköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazıköy Köyü Resimleri ve Yazıköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Yazıköy Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yazıköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Yazıköy Safranbolu’nun nüfus yoğunluğu bakımından ikinci büyük köyüdür.İlçe merkezine 4 km.’lik asfalt bir yolla bağlanmıştır. 659 haneden oluşan köyün 300 civarında hanesi kullanım dışı olmakla birlikte nüfusu kış aylarında 900 yaz aylarında 1000'e ulaşır ve resmi nüfusu 963′dür. 11 derslikli modern bir ilköğretim okulu bulunmaktadır. 6 personelle 24 köye hizmet veren bir sağlık ocağı, 400 hat kapasiteli telefon santrali, köy konağı, su ve kanalizasyon şebekesi ile her gün aralıksız saatli servisleriyle günde 12 sefer olmak üzere toplu taşıma sistemine mevcut olup ilçenin bu konuda en gelişmiş köylerindendir[kaynak belirtilmeli]. Rumlara ait mescite dönüştürülmüş kilise binası ile halen kullanılan hamam mevcuttur.
Karabük iline 13 km, Safranbolu ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün en meşhur geçim kaynağı bağcılıktır ve buna dayalı olarak eskiden şarapcılık, şu zamanda ise sirke ve pekmez yazıköy ismiyle özdeşleşmiştir. Üzüm bağları ilk zamanlarda Kocabağderesi mevkiinde yoğunlaşmışken, zamanla bu bölge önemini yitirmiş ve köye daha yakın bölgeler daha kullanılır hale getirilmiş. Son zamanlarda Aydere ve Büyükkovuz mevkii bağcılığın yeni mekanları olmuştur. Son yıllarda geleneksel çiftlik ve çavuş üzümlerinin yanında daha değişik üzüm çeşitleri yetiştiren üreticiler Safranbolu üzüm festivalinde birçok kez birincilik almışlardır.
Pekmez ve sirke de köyün ünlü ürünleri arasında başı çekmektedir. Son yıllarda seracılık ve arıcılık da üreticilerin ilgi alanları içine girmiştir. Hayvancılık, özellikle koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Son yıllarda işkolu olarak yükselen değer taşocağı işletmesi ve taş işçiliği dikkat çekmektedir. Safranbolu’da turizm yükseldikçe eski konaklar tek tek restore edilmektedir. Aynı zamanda şehir içi turizme uygun olarak beton yerine taş döşemesi yapılmaktadır. Bu taş ihtiyacı Osmanlı zamanında olduğu gibi yine Yazıköy arazisindeki yapıya uygun taşlardan temin edilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır ve diğer köylerden öğrenci gelmektedir. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve ambulans vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.