Safranbolu Yukarıçiftlikköy Köyü

Safranbolu Yukarıçiftlikköy Köyü

Yukarıçiftlikköy haberleri,Safranbolu Yukarıçiftlikköy köyü güncel son dakika gelişmeleri Yukarıçiftlikköy köyü ile ilgili video,fotoğraf ,haberler,Karabük Köyleri Arasında yer alan Yukarıçiftlikköy Köyünde vefat edenler,köyün eski adı,dahası haberimizde.

Safranbolu Yukarıçiftlikköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıçiftlikköy köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıçiftlikköy köyüne özgü yemekler, Safranbolu Yukarıçiftlikköy köyünün tarihi, Yukarıçiftlikköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıçiftlikköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıçiftlikköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıçiftlikköy Köyü Resimleri ve Yukarıçiftlikköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Yukarıçiftlikköy Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıçiftlikköy, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Yukarı çiftlik köyü 2 mahalleden oluşmaktadır. Keten Mahallesinde bulunan mezarlıkta defineciler tarafından kazılmış ve yıpranmış bir tümülüs mezar bulunmaktadır.Aşağı Çiftlik'le Yukarı Çiftlik köyü arasında bulunan mezarlığın Hatice Havva Türbesinin giriş yönünde bir tümülüs mezar daha bulunmaktadır. Alt yapısı incelendiğinde bir tümülüs mezar üzerine kurulmuş bölgemizin geleneğinde bulunmayan ama bu köyün sınırları içinde olan bölgenin ilklerinden biri olan " Yel Değirmeni "bulunmaktadır.YUkarı Çiftlik Köyü Keten Mahallesi yolu üzerinde de "Tökür Suyu" bulunmaktadır.
Karabük iline 14 km, Safranbolu ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.