Sağlık Personeli Ek Ödemelerine Yüzde 20 Zam Yapılsın

Sağlık Personeli Ek Ödemelerine Yüzde 20 Zam Yapılsın

Sağlık Personeli Ek Ödemelerine Yüzde 20 Zam Yapılsın Sağlık-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme hükmü olan “ek ödemelerin yüzde 20 artırımlı ödenmesine” ilişkin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim,...

Sağlık Personeli Ek Ödemelerine Yüzde 20 Zam Yapılsın Sağlık-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme hükmü olan “ek ödemelerin yüzde 20 artırımlı ödenmesine” ilişkin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimliğine başvuruda bulundu.

Sağlık-Sen,“Ek Ödemelere Yüzde 20 Zam Uygulansın” talebinde bulundu.Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla yapılan yazılı başvuruda, 6.Dönem Toplu Sözleşme’nin 45.maddesi gereği, ek ödemelerin yüzde 20 artırımlı ödenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Başvuruda, “Ancak, ilgili toplu sözleşme hükmüne rağmen, fakültenizde ek ödemelerin yüzde 20 artırımlı ödenmesine ilişkin söz konusu toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmadığı hususunda sendikamıza müracaatlar olmuştur” denildi.

Sağlık-Sen“Ek Ödemelere Yüzde 20 Zam Uygulansın”Talebinde Bulundu!

Başvuruda, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme”nin 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığına ve 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğine dikkat çekildi. Toplu sözleşmeye aykırı iş ve işlem yürütülmemesi için gerekli özenin gösterilmesi istenen başvuruda, “6.Dönem Toplu Sözleşme’nin Üçüncü Bölüm 45. Maddesi gereği, ayın 15’inde aylıklarla birlikte ödenmesi gereken ek ödemelerin, yüzde 20 artırımlı ödenmesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık Personeli Ek Ödemeleri 

Sağlık-Sen’in başvurusu üzerine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, “6. Dönem Toplu Sözleşmenin ilgili maddesi gereği, ayın 15’inde aylıklarla birlikte ödenmesi gereken ek ödemelerin yüzde 20 artırımlı olarak ödenmesi gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.