Samandağ Yaylıca Köyü

Samandağ Yaylıca Köyü

Yaylıca Köyü haberleri, Samandağ Yaylıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Yaylıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Samandağ Yaylıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylıca köyü son dakika gelişmeleri, Yaylıca köyüne özgü yemekler, Samandağ Yaylıca köyünün tarihi, Yaylıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylıca, Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yaylıca bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylıca köyü resimleri ve Yaylıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Samandağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yaylıca bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Samandağ Hatay Arası Kaç Km? Samandağ Hava Durumu? Samandağ Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Samandağ Yaylıca Köyünde doğan biri var mı? Samandağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylıca mahallesi Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı olan mahalledir.1997 yılında belde olmuştur. 12 Kasım 2012 büyük şehir yasa tasarısıyla Hatay'ın büyük şehir olmasıyla birlikte belde statüsünden mahalle statüsüne girmiştir. Nüfusu yaklaşık olarak beş bin civarındadır.Mahalle bir yükseltinin yamacında kurulmuştur. Mahallenin merkez ilçeye uzaklığı 17 km’dir. Mahallenin topraklarından Büyük Karaçay, Küçük Karaçay çayları geçmektedir. Küçük Karaçay çayı üzerinde Karamanlı Barajı bulunmaktadır.
Mahallenin eski bir Hristiyan köyü olduğu düşünülmektedir.Mahallede ilkokul 1954 yılında kurulmuştur. Mahallede 14 Temmuzda bir yöresel bayram kutlanmaktadır. Bunun dışında birkaç yıl öncesine kadar panayır niteliğinde etkinlikler düzenlenmekte idi. Bu panayır etkinliklerine komşu köyler katılmakta idi. Bu panayırda köy meydanında çeşitli yöresel yiyecek, içecek ve tatlılar sergilenmekte öte yandan yöreye özgü ilginç şans oyunları düzenlenmekte idi. Fakat bu güzel gelenek bugün terk edilmiştir. Düğünlerde birkaç yıl öncesine kadar yardımlaşma ve dayanışma amaçlı “Çaboş Toplama” adlı bir yardım toplama geleneği vardı. Bu gelenek de terk edilmiş durumdadır. Düğünler belde halkının tek toplu eğlence etkinlikleridir. Mahallede hakim dil Arapça’dır. Günlük olaylar ve konuşmalar hep bu dille yapılmaktadır. Bu nedenle okuma yazma oranı düşüktür.[kaynak belirtilmeli]

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.