Seben Yağma Köyü

Seben Yağma Köyü

Yağma Köyü haberleri, Seben Yağma köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yağma köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Yağma köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Seben Yağma köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağma köyü son dakika gelişmeleri, Yağma köyüne özgü yemekler, Seben Yağma köyünün tarihi, Yağma köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağma köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağma, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağma Köyü Resimleri ve Yağma köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Seben Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Seben Bolu Arası Kaç Km? Seben Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Seben Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Seben Yağma Köyünde doğan biri var mı? Seben Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağma, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün isminin Yağma Yörük Türkmenlerinden geldiği tahmin edilmektedir. bir başka rivayete göre ise kurtuluş savaşı zamanına kadar köyün ismi yünlerdir, savaş esnasında yağma ilçenin birkaç köyü yakılıpğ yıkılmıştır. ama yünler köyü yakılmamış ama köylünün bütün malzeme ve eşyaları yağmalanmıştır deniliyor. Köy Yağma, Söğüt ve Hıdırlar olmak üzere 3 mahalleden oluşmaktadır köyün merkez mahalleis Yağma'dır. Bunun yanında Hıdırlar mahallesi çok eski bir yerleşim yeri olup, bu mahalle sınırları içinde zengin mermer yatakları bulunmaktadır.Yağma Köyüde Seben İlçesinin diğer köyleri ile aynı kültürel özellikleri göstermekte olup Evleri ahşap bir veya iki katlıdır. Evin alt katı hayvanlar için ahırolarak kullanılmaktadır. Köyde gelellikle herkes akrabadır. Kız alıp vermeler sonucu akrabalıklar fazladır ve KÖy halkının tamamı YÖRÜK-TÜRKMEN'dir. Köyde düğünler davul-klarnet eşliğinde yapılır ve Kaşık ile oynanan çiftetelli oyunu oynanır. Yemekleri ise Bazlama ekmek, Kedi Batmaz, Tarhana Çorbası, Kızılcık tarhana çorbası, oğmaç çorbası, kabaklı gözleme, ıslama, höşmelim, çöleçöş, mancar (möşür) hoşafı, kangal, soğanlama, soğanlı ekmek ıslaması ve yöresel olarak toprak güveç içinde yapılan et yemekleridir. Bunun yanında köyde yılda 1 defa ve genelde haziran ayının ilk haftası yapılan hacet bayramı vardır. Bayramda köy halkı topladıkları para ile pirinç ya da bulgur alıp birkaç koyun veya kuzu et ile onu pişirip daha önceden davet edilen ilçe halkı ile yenip mevlütler okunması şeklindedir.Bolu iline 62 km, Seben ilçesine 8 km uzaklıktadırKöyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi gelen olarak tarıma dayalıdır. Bunun yanında ilçede faaliyet gösteren süt fabrikası da köylünün büyükbaş ve süt hayvancılığına yönelmesine neden olmuştur. Ayrıca köyde kümes hayvancılığıda bir gelir kaynağı olarak görülmektedir. köylü ise genel olarak inşaat işleri ile uğraştığı için erkekler genellikle ilçe ya da il dışında çalışırlar.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca GSM operatörleri de köyde hizmet vermektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.