Adıyaman Gerger Konacık Köyü

Konacık köyü hangi ilimizdedir? Konacık köyü haberleri için tıklayın ! Konacık köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Konacık köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Konacık köyüne nasıl gidilir?

Konacık köyü haberleri için tıklayın!  Konacık köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Konacık, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. BİBOL KALESİ: Kale harabesi,Konacık(Bibol)köyünün doğusunda bulunan yere göre yerden yaklaşık 50 m. Yükseklikte 100x200 m.alana sahip bir tepenin üzerinde bulunmaktadır.Tepenin doğusu Fırat nehrine sınırdır,bu kıyısı fırat tan 400 m.kadar yüksek korkunç bir uçurumdur. 

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kalenin bu anlatığımız tepeye kurulmuş olduğu bu gün dahi kalıntılarını gördüğümüz kale duvarı kalıntılarından anlaşılmaktadır. Kale üç tarafı sur(Duvar) doğu tarafından da uçurumdan faydalanılarak kurulmuştur. Bibol Kalesinin bu günkü kalıntılarından anlaşıldığına göre üç tane kapısı vardır. a)Fırat’a bakan yamacında su yolu olabileceğini tahmin ettiğimiz dehliz kapı. b)Kalenin Konacık(Bibol)Köyüne bakan tarafında mağara kapı c)Kalenin güneybatı yönünde büyük 5x5 m.mağara kapıdır. Bunlardan başka bir de kalenin kuzeybatısında çıkıp aynı istikamete dağa doğru 450–500 m.devam etmektedir.Bu yolun ucunda bir de tarihi meçhul mezarlık kalıntısı vardır. Kale civarında ve içinde yaptığımız araştırmada ok uçları,cam ve pişirilmiş topraktan süs eşyalarının parçaları görüldüğü. Kalenin yapılış tarihi ve yapanı bilinmiyor.fakat Comegane Krallığının Gerger(Berber)kalesinin yapıldığı yıllarda bunun da yapılmış olabileceğini tahmin etmektedir. KÖYÜN BAŞLICA YEMEKLERİ Tırşik(Patlıcan tırşı), Ayran Çorbası, Pırpar(Bir tür ot türünden yapılan cacık), Güveç, Tavuklu Pilav, Et Sote, Tavuk Sote, Etli Pilav. Adıyaman iline 127 km, Gerger ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

KONACIK KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

KONACIK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

KONACIK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Konacık köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Konacık köyüne nasıl gidilir? Konacık köyünde vefat edenler?

Konacık köyü resimleri, Konacık köyü Videoları, Konacık köyü facebook. Konacık köyü geçim kaynağı nedir? Konacık köyünde düğünler nasıl yapılır? 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Adıyaman'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar