Adıyaman Kahta Gölgeli Köyü

Gölgeli köyü hangi ilimizdedir? Gölgeli köyü haberleri için tıklayın ! Gölgeli köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Gölgeli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Gölgeli köyüne nasıl gidilir?

Gölgeli köyü haberleri için tıklayın!  Gölgeli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Gölgeli, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Köyün tarihi çok eskilere dayanmaktadır.Eski yerleşim yerlerindendir.Köyün Kürtçe ismi Bevdol'dur. Adıyaman iline 54 Km., Kahta ilçesine 20 Km. uzaklıktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

 Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık olarak küçükbaş hayvancılık yapılır. Genel olarak koyun ve keçi beslenir. Ortalama olarak 100 hanenin bulunduğu köyde 2500-3000 küçükbaş hayvan bulunur. Tarımsal olarak susuz tarım yapılır ve yılda bir defa urün alınır. Genel olarak buğday, arpa ve mercimek ekilir. Ayrıca köyde üzüm bağları bulunur ve bu üzümler genel olarak pekmez yapımında kullanılır; ekonomiye bir katkısı bulunmaz. Bunlara ek olarak son yıllarda ürün destek programı bünyesinde fiğ ekimi de yapılmaktadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

GÖLGELİ KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

GÖLGELİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

GÖLGELİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Gölgeli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger  Gölgeli köyüne nasıl gidilir? Gölgeli köyünde vefat edenler?

Gölgeli köyü resimleri, Gölgeli  köyü Videoları, Gölgeli  köyü facebook. Gölgeli köyü geçim kaynağı nedir? Gölgeli köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Adıyaman'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar