Bayramören Sarıkaya Köyü

Sarıkaya köyü haberleri, Bayramören Sarıkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Sarıkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bayramören Sarıkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıkaya köyü son dakika gelişmeleri, Sarıkaya köyüne özgü yemekler, Bayramören Sarıkaya köyünün tarihi, Sarıkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıkaya, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıkaya Köyü Resimleri ve Sarıkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Bayramören Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayramören Çankırı Arası Kaç Km? Bayramören Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Bayramören Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Bayramören Sarıkaya Köyünde doğan biri var mı? Bayramören Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıkaya, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür.

Sarıkaya Köyü adını yakının da bulunan büyük kayadan almıştır.köy Çankırı ili Bayramören ilçesine bağlı ve 2000 yılı sayımlarına göre toplam 60 nüfusludur. Bayramören'e çok yakın olan köyün ilçe merkezine uzaklığı 15 km. Çankırı il merkezine uzaklığı ise 124 km. dir.

1990 yılında ilçe olan Bayramören ilçesinin Çankırı'ya uzaklığı 117 kilometredir. İlçe merkezi Çankırı'nın kuzeybatısındadır.İlçenin kuzeyinde Kastamonu İli, doğusunda Kurşunlu, güneyinde Kurşunlu ve Atkaracalar ile batısında Çerkeş ve Karabük'e bağlıOvacık ilçeleri bulunmaktadır. 265 Km2 yüzölçümü olan ilçede hızlı bir göç hareketi yaşanmaktadır.Halkın büyük çoğunluğunun köylerde yaşadığı Bayramören ilçesi,

ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara'ya göç vermektedir.Kış mevsimlerinde 4 hane haricin de köy de kimse kalmıyor.Köy yazlık işlevi görüyor.Her sene düzenlenen mevlüt merasiminden sonra köyün geleneksel yemeği olan keşkek dağıtılır.Çankırı iline 119 km, Bayramören ilçesine 15 km uzaklıktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çankırı Haberleri