Çemişgezek Cihangir Köyü

Cihangir Köyü Haberleri, Çemişgezek Cihangir Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çemişgezek Cihangir Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Cihangir köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çemişgezek Cihangir Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cihangir Köyü son dakika gelişmeleri, Cihangir Köyü ne özgü yemekler, Çemişgezek Cihangir Köyü nün tarihi, Cihangir Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cihangir Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cihangir Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cihangir Köyü Resimleri ve Cihangir Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çemişgezek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çemişgezek Tunceli Arası Kaç Km? Çemişgezek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Çemişgezek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Çemişgezek Cihangir Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çemişgezek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cihangir, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi kaynaklar bu köyün eskiden Ermenilerin yaşadığı bir köy olduğunu, sonradan Türklerin yerleştiğine dair bilgi vermektedir.

Köyün eski ismi 1500 lü yılların tahrir defterlerinde Giro veya Gizo şeklinde geçmektedir,ve o dönemde tamamı Ermenilerden müteşekkil olduğu vergi kayıtlarından da anlaşılmaktadır. Bugünkü ailelerin Ermenilerin zamanla çekilmesi ve tehcirlerle beraber köyü terk etmesi neticesinde,geniş bir zaman dilimi içinde bölgeye yerleşen Sünni Türkmenlerdir. Köyün tarihi çok eskilere dayanmakta olup, büyük ihtimalle İpek yolunu tepeden kontrol etmesi ve coğrafi anlamda korunaklı bir yerde olması, bu köyün tesadüfi kurulmadığını göstermektedir.Tunceli il merkezine 155 km,Elazığ il merkezine 85 km, Çemişgezek ilçesine 36 km uzaklıktadır.Ayrıca Malatya ilinden Arapkir yönünde yeni yol güzergahı ile bağlantısı bulunmaktadır. 1665 m rakımlı köy iki vadi arasında yükselen bir tepe üzerine kurulmuştur.Köyün iklimi, sert karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışın yağan yoğun kar ve köy yolunun aşırı eğimli olması sebebiyle bahar ayı gelmeden köye ulaşmak neredeyse imkansızdır.Küçük bir köy Cihangir' in İstanbul Ümraniye semtinde derneği bulunmaktadır. Yazın köy nüfusu, kış mevsimine göre çok daha fazladır.Köyün ekonomisi büyük oranda emekli maaşlarına ve köy dışında yaşayanların katkılarına dayalıdır. Köyde yüksek rakımın müsaadesiyle yetişen endemik bitki türlerinin de katkısıyla arıcılıkta yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır.Ancak harap olduğu için şu an kullcihangirmamaktadır .Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol topraktır köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

📷

Çemişgezek Cihangir Köyü Resimleri

Cihangir Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cihangir Köyü Resimleri ve Cihangir Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Tunceli Haberleri