Çerkeş Kadıözü Köyü

Kadıözü köyü haberleri, Çerkeş Kadıözü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kadıözü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kadıözü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kadıözü köyü son dakika gelişmeleri, Kadıözü köyüne özgü yemekler, Çerkeş Kadıözü köyünün tarihi, Kadıözü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kadıözü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kadıözü, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.Bir rivayete göre ağanın üç oğlu vardır, oğullarının isimleri Ali, Kadı ve Mustafa'dır. Ağa her oğluna bir köyünü ve o köylerede oğullarının ismini vermiştir (Aliözü Köyü, Kadıözü Köyü ve Karamustafa Köyü). Köyün ismi burdan gelmektedir. Köyün içerisinde türbenin yanında bulunan Bizans döneminden kalma Kilise çok eski yıllarda harabe duruma düştüğünden, kilise yıkıldıktan sonra, taşları köyün içerisindeki Caminin yapımında kullanılmıştır. Kilisenin kullandığı kuyu son yıllarda kapanmıştır.

Düğünlerde Kına gecesi ateş yakılarak "Sinsin" oynanır. Arefe günleri mezarlık ziyaretleri yapılır.Tanınmış yemekleri olarak; köyde kekik bol olduğundan , Manda ve Koyun yoğurdu da güzel olur. Madımak bükmesini özellikle bu köyde yemelisiniz, Su böreği ve Baklavası vardır.

Çankırı iline 110, Çerkeş ilçesine 5 km. uzaklıktadır.Köyün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bilinen yakın tarih olarak, Kadıözü köyü 1980'li yıllardan bugüne dışarı göç vermiştir ancak doruk mevkisinde yeni yapılaşma ile göç azalmıştır. Hane sayısı bugün itibarıyla 100 hane üzerindedir.

Köyün Eğitimi taşımalı sistem ile yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Meydanında Köyü simgeleyen büyük bir Çeşmesi bulunmaktadır. Kanalizasyon sistemi vardır.Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik,sabit telefon ve gsm telefon sistemleri vardır. Köyün nüfus ü son zamanla doruk mevkine doğru, yeni yapılaşma ile artmaya başlamıştır. bilimsel çalışmalar sonucu köyün altında su nehri geçmektedir.

Kadıözü, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kadıözü Köyü Resimleri ve Kadıözü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Kadıözü Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çankırı Haberleri