Çilimli Yenivakıf Köyü

Yenivakıf Köyü Haberleri, Çilimli Yenivakıf Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yenivakıf Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Yenivakıf Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çilimli Yenivakıf köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenivakıf köyü son dakika gelişmeleri, Yenivakıf köyüne özgü yemekler, Çilimli Yenivakıf köyünün tarihi, Yenivakıf köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenivakıf köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenivakıf , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenivakıf Köyü Resimleri ve Yenivakıf köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çilimli Düzce Arası Kaç Km? Çilimli Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Çilimli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Çilimli Yenivakıf Köyünde doğan biri var mı? Çilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenivakıf , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür.

1877 Osmanlı Rus harbinden sonra Anadoluya dönen Karaman Türklerinin kurduğu bir yerleşim yeridir. Köyün adı Bulgaristanın Kırcaaliye bağlı Yenivakıf kazasından gelmektedir.Köyün geleneklerinde hanımların %70'i ferace giyer. ve yemekleri: köyde muhacir nüfusu fazla olduğundan balkanlara özgü katlama denilen peynir suyu ve taze peynir ile yoğurularak sacta pişirilen bazlama ünlüdür. Yine bir muhacir yemeği olan bulamaç ile efelek dolması otantik yemekler arasında kendisini fark ettirir.

Düzce iline 10 km, Çilimli ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün içinden çok güzel bir dere geçer. Dere civarı yaz aylarında denizden gelen boğaz esintisi ile serinlik verir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Karadeniz köylerinin sabit geliri olarak görülen fındıktan sonra, son yıllarda yaygınlaşan tütün üretimi tarıma dayalı en büyük gelir kaynakları arasında yerini almıştır.Ancak tütün para etmediğinden artık pek ilgi görmüyor;şimdilerde çilek,yabani böğürtlen ahududu,kivi üreticiliği yapılıyor. Köyde Aile işletmesi niteliğindeki Av tüfeği İmalathaneleri, ağaç işçiliğine dayalı doğrama ve mobilya atölyeleri mevcuttur.

Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. elektrik ve sabit telefon hizmeti mevcut olan köyün ana bağlantı yolları asfalttır. Köyde taşımalı eğitime de hizmet veren bir İlköğretim okulu ve Sağlık ocağı bulunmaktadır.

 

 

📷

Çilimli Yenivakıf Köyü Resimleri

Yenivakıf , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenivakıf Köyü Resimleri ve Yenivakıf köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Düzce Haberleri