Hacıbektaş Avuç Köyü

Avuç Köyü Haberleri, Hacıbektaş Avuç Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Avuç Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Avuç Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Avuç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avuç köyü son dakika gelişmeleri, Avuç köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Avuç köyünün tarihi, Avuç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avuç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Avuç, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avuç Köyü Resimleri ve Avuç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Avuç Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Avuçköy, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür.

Bölge 1186 yılından sonra Türklerin yönetimine geçmiş, son olarak 1466 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na katılmıştır.

Avuç, 1853 yılından sonra başlatılan zorunlu iskân uygulamasıyla, Şam, Halep bölgelerinden Konya ve Hatay Reyhanlı'ya gelen, oradan da Yozgat, Kırşehir, Ankara bölgelerine yerleşen Türkmenler tarafından kurulmuş bir köydür.

Çeşitli aşiretleri barındıran köy, önceleri Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlıyken, daha sonraları Kırşehir'in ilçe yapılması üzerine Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlanmıştır.

Köyün gelenek örf ve adetleri hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiştir. Özellikle yöresel yemekleri, düğünlerde yapılan faaliyetler özünü korumaktadır.

Nevşehir iline 57 km, Hacıbektaş ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Belbarak, Aşağıbarak ve Köşektaş, kuzeyinde Sadık, batısında İlicek, güneyinde Hıdırlar ve Killik köyleri yer almaktadır.
 
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

350 - 400 haneye sahip köyde, nüfusun büyük bölümü çevre şehirler, kasabalar ve yurtdışında (Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya'da) yaşamaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    309
2000    372
1997    428

Köyde bir ilkokul bir orta okul binası bulunmaktadır. Ancak yeterli öğrenci olmadığı için faal değildir. Köydeki öğrenciler taşıma sistemi ile Hacıbektaş ilçesinde bulunan okullara taşınmaktadır. Köyde Külltür Bakanlığına bağlı bir kütüphane de vardır. Eğitim seviyesi hızla yükselmekte olup devletin yüksek kademelerinde görev almaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon erişimi, Tarım Kredi Kooperatifi ve cami vardır.

📷

Hacıbektaş Avuç Köyü Resimleri

Avuç, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avuç Köyü Resimleri ve Avuç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Nevşehir Haberleri