Karakoçan Kırgıl Köyü

Kırgıl Köyü haberleri, Karakoçan Kırgıl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırgıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kırgıl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karakoçan Kırgıl Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırgıl Köyü son dakika gelişmeleri, Kırgıl Köyü ne özgü yemekler, Karakoçan Kırgıl Köyü nün tarihi, Kırgıl Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırgıl Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırgıl Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırgıl Köyü Resimleri ve Kırgıl Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karakoçan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karakoçan Elazığ Arası Kaç Km? Karakoçan Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Karakoçan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Karakoçan Kırgıl Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karakoçan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırgıl, Elâzığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. 

Çok eski bir geçmişi olmasına rağmen tam olarak araştırılmamıştır. Ancak yapılan kazılarda, özellikle köyün üst kısımlarında yapılan toprak kazılarında, ne zaman gömüldüğü bilinmeyen mezarlar çıkmaktadır ve ayrıca köyün geçmişe dayalı tarihi yerleri bulunmaktadır.
Elazığ iline 115, Karakoçan ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün üç tarafı dağlarla çevrilidir. Doğuda Hemberi malan, batıda Garaşemşe, kuzeyinde Diyarikuriye tepesi, güneyinde Branlık çayı vardır. Köyün üst bölgelerinde güzel bir meşe ormanlık korusu vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci yokluğu nedeniyle kapatılmıştır. Köyün içme suyu vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır, sağlık gorevlileri yoktur, kapatılmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir, stabilize yoldur. elektrik ve sabit telefon vardır, cep telefonları çok zor çeker. Temmuz 2005 yılına kadar silahlı, askeri, güvenlik ve kolluk kuvveti görevini hakkıyla yerine getirmiş ve köyde dirlik düzeni sağlamış, temmuz 2005 yılında Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı emriyle kapatılmış bir Jandarma Karakolu vardır.

📷

Karakoçan Kırgıl Köyü Resimleri

Kırgıl Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırgıl Köyü Resimleri ve Kırgıl Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Elazığ Haberleri