Karamürsel Kızderbent Köyü

Kızderbent Köyü Haberleri, Karamürsel Kızderbent Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kızderbent Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Kızderbent Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Karamürsel Kızderbent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızderbent köyü son dakika gelişmeleri, Kızderbent köyüne özgü yemekler, Karamürsel Kızderbent köyünün tarihi, Kızderbent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızderbent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızderbent , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızderbent Köyü Resimleri ve Kızderbent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karamürsel Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamürsel Kocaeli Arası Kaç Km? Karamürsel Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Karamürsel Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Karamürsel Kızderbent Köyünde doğan biri var mı? Karamürsel Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZDERBENT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Kızderbent , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir mahalledir.

Belde ilk olarak Ermeni arazisi iken, Ohrid muhâciri Bulgar halk gelip köy kurmus ve yaklasik 3 asir yasamis, seyyahlarin notlarinda bahsedilmis (1807'de Italyan seyyah Doktor Salvatori), Manav köyleri ile uyumlu bir geçim saglamıştır. Balkan harplerine kadar Bursa Sancagina bagli bir köy iken, 1922'de terk etmek zorunda kalip Yunanistana göç etmislerdir. Mayıs 1923'te 650-700 haneli Drama[1] Sarışabanın Darıova köyünden bir grup mübâdil 1924 yılında köye iskân edildi. En önemli yemeği oğlan tandırı.

Halkın geçim kaynağı; uzun yıllar ipek böceği yetiştiriciliğidir ve Bursa'ya çok yakın olmaları nedeniyle Bursanın ipek kozası ihtiyacına katkıda bulunmuşlardır. Eskiden keten ve yün ipliklerinden dokumacılıkla da uğraşırlardı. Ayrıca davarcılık, tütün, ayçiçek, buğday ve son yıllarda özellikle meyvacılık çok gelişmiştir.

📷

Karamürsel Kızderbent Köyü Resimleri

Kızderbent , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızderbent Köyü Resimleri ve Kızderbent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Kocaeli Haberleri

Körfez Şemsettin Köyü