Korgun Yolkaya Köyü

Yolkaya köyü haberleri, Korgun Yolkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yolkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Yolkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Korgun  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yolkaya köyü son dakika gelişmeleri, Yolkaya köyüne özgü yemekler, Korgun Yolkaya köyünün tarihi, Yolkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yolkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yolkaya, Çankırı ilinin Korgun ilçesine bağlı bir köydür.Selçuk'lular döneminde yaklaşık 1500 lü yıllarda Emîr Hacib tarafından kurulmuştur. Uzun süre Hıcıp olarak adlandırılmış, bu ismin gayri müslim bir topluluğa ait olduğu sanılarak 1960' lı yıllarda Yolkaya olarak değiştirilmiştir. 2014 yılında köyün adı yeniden "Hıcıp" olmuştur.Çankırı iline 28 km, Korgun ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Yolkaya, Çankırı ilinin Korgun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yolkaya Köyü Resimleri ve Yolkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Korgun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Korgun Çankırı Arası Kaç Km? Korgun Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Korgun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Korgun Yolkaya Köyünde doğan biri var mı? Korgun Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çankırı Haberleri