Kurşunlu Eskiahır Köyü

Eskiahır köyü haberleri, Kurşunlu Eskiahır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eskiahır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Eskiahır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kurşunlu  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskiahır köyü son dakika gelişmeleri, Eskiahır köyüne özgü yemekler, Kurşunlu Eskiahır köyünün tarihi, Eskiahır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eskiahır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eskiahır, Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesine bağlı bir köydür.Anadolu’da Malazgirt Savaşı’nın sonrasında Çankırı Uç Bölgesi’ni yurt tutan Oğuz boy oymak ve aşiretleri, yerleşik hayata geçmeden önce 

yaylak ve kışlak arasında göçebe hayvancılık yapıyorlardı. Bu sebeple semi sedanter bir şekilde yaşıyorlardı. Bölgede oldukça fazla sayıda bulunan yaylalardan anlaşıldığı üzere, geçmişte bu bölgenin en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisini hayvancılık teşkil etmekteydi.Günümüzde de bölgedeki Yaylacık (Ilgaz), Yeşilyayla (Yapraklı), Güneykışla (Kızılırmak), Kuzeykışla (Kızılırmak) Çomar (Ilgaz), Çayırcık (Bayramören), Kuşçayırı (Ilgaz), Ahırköy (Çerkeş), Eskiahır (Kurşunlu), Ağılözü (Kurşunlu) köylerinin isimleri, hayvancılığın bölgedeki önemini ortaya koymaktadır.Çankırı iline 75 km, Kurşunlu ilçesine 15 km uzaklıktadır.

 

Eskiahır, Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eskiahır Köyü Resimleri ve Eskiahır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kurşunlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kurşunlu Çankırı Arası Kaç Km? Kurşunlu Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Kurşunlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Kurşunlu Eskiahır Köyünde doğan biri var mı? Kurşunlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çankırı Haberleri