Kürtün Demirciler Köyü

Demirciler Köyü haberleri, Kürtün Demirciler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Demirciler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Demirciler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Demirciler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirciler Köyü son dakika gelişmeleri, Demirciler Köyü ne özgü yemekler, Kürtün Demirciler Köyü nün tarihi, Demirciler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirciler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirciler Köyü , Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirciler Köyü Resimleri ve Demirciler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kürtün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kürtün Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kürtün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Demirciler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kürtün Doğumlu Ünlüler Kimler?

Demirciler, Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür.

Demirciler köyü eski adı harıdı-kebir olup 3 köyün birleşmesinden oluşmaktaydı.Köyde nalbant ve sıcak demircilik geçim kaynagı olduğu için demirciler köyü adını almıştır.Köy 1929 tarihinde büyük bir çığ felaketi geçirmiş ve bu felakette çok sayıda insan vefat etmiştir.Köy mezarlıgının oluşumu bilinmeyip rivayetlere göre 500 yıllık olduğu söylenmektedir.Buda köyün tarihinin çok eski yıllara dayandıgının bir göstergesidir.Demirciler köyü çok sayıda nalbant ve sıcak demir ustası yetiştirmiştir.Bu ustaların bazıları Mustafa usta Kadir usta İsmet usta ve daha adını unuttugumuz nice ustaları sayabiliriz.Yakın bir zamana kadar köyde örs ve çekiç sesleri çok uzak köylerde yankılanmaktaydı.maalesef demirciler köyüde küreselleşmeden nasibini almış ve son 20 yılda belirgin bir göç vermiştir.Bu göçün büyük bölümü Bursa ve İstanbul illerine olmuştur.Köyde yeraltı kaynakları zengin olup,cumhuriyet döneminde şu anda maden adı verilen bölgede bakır madenin çıkarıldıgı bilinmektedir.Ayrıca köy turistlik açıdandan doğası ve tarihi kalıntılarıyla tanıtıma ve araştırılmaya ihtiyacı olan bir köydür.Köy meralarında birçok tarihi kilise ve kale harebeleri gün yüzüne çıkmayı beklemektedir.Köyün yolu asfalt yoldur ve 36 köyün yolu demirciler köyünden geçmektedir.Buda demirciler köyünün merkezi bir konumda bulunduğunun işaretidir.
Gümüşhane il merkezine 69 km, Kürtün ilçesine 14 km uzaklıktadır.Genelde engebeli bir araziye sahip olsa da diğer köylere göre daha düz düzenli bir yerleşime sahiptir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

📷

Kürtün Demirciler Köyü Resimleri

Demirciler Köyü , Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirciler Köyü Resimleri ve Demirciler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Gümüşhane Haberleri