Yenişehir Değirmençay Köyü

Değirmençay köyü haberleri, Değirmençay köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Değirmençay köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Değirmençay  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yenişehir Değirmençay  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmençay köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmençay (Erçel) Mersin'in merkez ilçelerinden Yenişehir'e bağlı bir beldedir.Değirmençay Mersin'in yaklaşık olarak 25 kilometre kuzeyinde ve Mezitli Çayı vadisinin doğu kesiminde 36°53′K 34°28′D koordinatlarında yer alır. Eski adı Erçel olan beldenin çevresinde iki kale öreni yer alır. Bunlar Başnalar ve Manavşa kaleleridir. 1992 yılında Değirmençay'da belediye örgütü kurulmuştu. Ancak belediye Büyükşehir belediyesi yasası uyarınca kapatılmış ve belediye hizmetleri Yenişehir belediyesine devredilmiştir. Halen Değirmençay nüfusu 946 tir.Yazları nüfus artmaktadır.Değirmençay ekonomisi meyve ve sebze üretimine dayanır. Turunçgiller, şeftali, erik, nar ve kaysı başlıca ürünlerdir. Ayrıca arıcılık ta yapılmaktadır.

Değirmençay , Mersin ilinin Yenişehiri lçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yenişehir bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmençay  köyü resimleri ve Değirmençay  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yenişehiryöresine özgü haber kanalı var mı? Yenişehir Mersin Arası Kaç Km? Yenişehir Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Yenişehir Değirmençay köyünde doğan biri var mı? Yenişehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mersin Haberleri