Seydikemer Çaltılar Köyü

Seydikemer Çaltılar Köyü

Çaltılar Köyü haberleri, Seydikemer Çaltılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaltılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çaltılar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Seydikemer Çaltılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaltılar köyü son dakika gelişmeleri, Çaltılar köyüne özgü yemekler, Seydikemer Çaltılar köyünün tarihi, Çaltılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaltılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaltılar , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaltılar Köyü Resimleri ve Çaltılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Seydikemer Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Seydikemer Muğla Arası Kaç Km? Seydikemer Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Seydikemer Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Seydikemer Çaltılar Köyünde doğan biri var mı? Seydikemer Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mahallenin ilk yerleşim yeri Çöller orta mahalle ve yukarı köy (Çukur) olarak söylenir. O zamanki yerleşimden kalan harebeler halen mevcuttur. Mahallenin yukarısında halk arasında "İn veya Aslanlı ova" denilen çok büyük bir mağara olup girişindeki taş yüzeylerde çok değişik işlemeler mevcuttur. İşlemelerin Likyalılar'a ait olduğu söylenmekte olup net bilgi yoktur. Mağaranın içinde insan sesinin geldiği, taş oyunu oynandığı söylenir. İçinde bir göl ve bir tünelin olduğu, o tünelin yine mahallenin hemen önünde bulunan hüyük denilen tepeye çıktığı söylenir. zaman zaman esere ulaşmaya çalışan art niyetli insanların olduğu hatta bazı metafizik olaylarla (cin çarpması vb.) karşılaştığı ve delirdiği dedikoduları hayli yaygındır. köylülerce tepede kırık testi parçalarına rastlandığıda olmuştur. Halk arasında, mahallenin bir kısmının Orta Asya'dan geldiği söylenir. Tarih olarak 1850'lerden sonrası verilir. Mahallenin yaşlıları, Kurtuluş Savaşı ve Kore Savaşı'na katılmışlardır. Dönenler de olmuştur, şehit olanlar da. Mahallenin değişik mevkilerinde çok değişik tarihi eserler mevcuttur ve araştırılmayı beklemektedir.

Muğla iline 208 km., Fethiye ilçesine 78 km. uzaklıktadır.

Rakımı yüksek olduğu için sert bir Akdeniz iklimi görülmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu 1960'larda yapılmış ve 2002'ye kadar öğrencisi olmuştur. Nüfus, zamanla dışarıya gidince ögrenci sayısı 20 kişiye düşünce taşımalı eğitime geçilmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Donanımlı Sağlık Evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.