Seyyidül İstiğfar Duası, Tövbe ve İstiğfarda En Faziletli Dua

Seyyidül İstiğfar Duası, Tövbe ve İstiğfarda En Faziletli Dua

İnsan akşama girerken bu duayı okuduğu zaman, o gece ölürse cennet ehlinden olur. Bu duayı sabaha girerken okuduğu zaman da o günde ölürse, o da cennet ehlindendir.” Peki Seyyidül İstiğfar Duası nedir, faziletleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Seyyidül İstiğfar Duası Faziletleri

Tövbe ve istiğfarda bulunacaksanız en üstün ve faziletli duadır. Peygamber Efendimizin, Seyyidül İstiğfar duasının fazileti ve önemi üzerinde durmuştur. İsiğfarı en iyi şekilde yapmak istiyorsanız aşağıdaki şeklinde dua etmenizi buyurmuştur.

"İnsan akşama girerken bu duayı okuduğu zaman, o gece ölürse cennet ehlinden olur. Bu duayı sabaha girerken okuduğu zaman da o günde ölürse, o da cennet ehlindendir.” (Buhari, Deavat: 15, 7/150; Ebu Davud No: 5070; İbni Mace No: 3872)

Allahu Teala hazretlerine elbette içten ve samimi bir niyetle kendi lisanımızla da tevbe edebiliriz ancak bazı sözcükler vardır ki, Allahu Teala’nın rahmetini çekmektedir. İşte onlardan bir tanesi de Peygamber Efendimizin haber verdiği seyyidül istiğfar duasıdır.

Seyyidül İstiğfar Duası Arapçası

seyyudul-istigfar-duasi.jpg

Seyyidül İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente.

Seyyidül İstiğfar Duası Anlamı

 “Ey Allahım! Benim Rabbim sensin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Ben gücümün yettiği kadar senin ahdin ve va’din (sözün ve müjden) üzere sabitim. Ben, senin ihsan ettiğin nimetlerini itiraf ediyor, günahlarımı da kabul ediyorum. öyleyse beni mağfiret eyle! Şu muhakkak ki, günahları senden başkası bağışlayamaz. Ben yaptığım şeylerin şerrinden sana sığınıyorum.”

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.