Şile Akçakese Köyü

Şile Akçakese Köyü

Akçakese köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Akçakese köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Akçakese köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akçakese  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçakese  köyü son dakika gelişmeleri, Akçakese   köyüne özgü yemekler, Şile Akçakese   köyünün tarihi, Akçakese   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçakese   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçakese, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy İstanbul'a 60 km, Şile'ye 17 km uzaklıktadır. Bolu vilâyeti (anadolu defterleri) Kocaeli Sancağı şile kazası Akça Kilise tımarı olarak Osmanlı kayıtlarına girmiştir. Osmanlının kuruluş döneminde görev alan akıncılar sonradan tımarlı sipahi haline dönüştürülmüş ve bu şekilde bu akıncılara tımar verilerek topraklandırılmış hazır askerler olarak kalmışlardır örneğin 1690 yılına ait ve Sipâhi Süleymanın iyi hal durumunu araştıran anadolu kazaskerine mahallenin ileri gelenlerinin isim ve parmak izlerini gösterir orijinal belge osmanlı arşivindedir. Burada Akçakisan tımarı imamı Hasan imamoğullarının ve imamların bilinen en eski büyükleridir bu soy bu gün imamoğulları ve imamlar olarak yaşamaktadır.[kaynak belirtilmeli] Şile çevresine yerleştirilen Türkmen aşiretlerinin lakapları kurdukları yerlere isim olmuştur.[kaynak belirtilmeli] Çengiloğulları (Çengilli), Gökmenler (Gökmaslı mahallesi), Hasanoğulları (Hasanlı mahallesi), Çitaklar (Çataklı mahallesi), Karamanoğulları (Karamandere mahallesi), Yakupoğulları (Yakupku), İsaoğulları (İsaköy) gibi. Akçakese ismi, bölgeye yerleştirilen türkmen obalarına verilen tımarın adı ile eşleşmiştir osmanlı arşiv kayıtlarında 1700 lü yılların başında akçakilise tımarı olarak geçmektedir. Köy ile deniz arasında kalan ve Gâvur Harmanları isimli mevkiide bulunan beyaz renkli taşlardan inşâ edilmiş bir kilise olduğu, ilk yerleşen Türkmenler tarafından bölgenin Ak Kilise veya Akça Kilise olarak adlandırdığı ve 1401 yılından sonra ayni mânaya gelen Akça Kese isminin benimsendiği bilinmektedir. Bu arazide hâlen Rumlardan kalma büyük beyaz taşlar görülebilmektedir.

Akçakese, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçakese köyü resimleri ve Akçakese köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçakese İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbulli iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbulli Ünlüler arasında Akçakese Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.