Şile Hasanlı Köyü

Şile Hasanlı Köyü

Hasanlı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Hasanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Hasanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hasanlı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasanlı  köyü son dakika gelişmeleri, Hasanlı   köyüne özgü yemekler, Şile Hasanlı   köyünün tarihi, Hasanlı   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasanlı   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasanlı, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köy, Bizans ve Osmanlı mimarisini yansıtan eserlerle bezelidir. Mahallede Bulunan Sarıkavak Kalesi Cenevizlilerden kalmadır. Kaleyi Osmanlılar da kullanmıştır. Köy içinde görülmeye değer bir diğer doğa güzellikler ise baharda başlayan ve 3 hafta süren nesli tükenmek üzere olan Şakayık Çiçeği mucizesidir. Mahallede bu çiçeğe zombak adı verilmektedir.

a)Sarıkavak Kalesi

Sarıkavak Kalesi Cenevizlilerden kalmadır. Kaleyi Osmanlılar da kullanmıştır.

b)Sarıkavak Su Değirmeni

İlk yapımı 1882, ikinci tadilatı 1948 yılında yapılan tarihi su değirmeni, zamanla yıkılmaya yüz tutmuştur.2012 Yılında yerine aynı ebat ve boyutlarıyla orijinaline sadık kalınarak kaymakamlık, üniversite ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle yeni su değirmeni inşa edilmiştir.

c)Sarıkavak Köy Çeşmesi

İBB tarafından 2013 yılında mahallesimüze çeşme yaptırılmıştır.

d)Sarıkavak Camii

1978 yılında inşa edilen camii özellikleri bakımından civar köylerin en büyük ve en düzenli yapısıdır.Cami yanında ayrıca imam lojmanı bulunmaktadır.

e)Sarıkavak Köy Konağı

Mahallenin eski kahvehanesi 2011 yılında Kaymakamlık, Üniversite ve STK işbirliğiyle onarılıp restore edilerek hizmete açılmıştır.Köy konağımızda çeşitli etkinlikler, kına geceleri, sohbet toplantıları, meslek kursları gibi çeşitli ve çok amaçlı etkinlikler yapılabilmektedir.

f)Sarıkavak Köy Kahvesi

Sarıkavak Köyü köy kahvesi.

g)Sarıkavak Köyü Düğün Salonu

Köy kahvesinin üzerindedir.Çeşitli etkinlik ve toplantılara ev sahipliği yapmaktadır.

h)Sarıkavak Köyü İlkokulu

Okul alanı mevcut olup faal değildir.

Köy Gebze'ye 50 km ,Şile'ye 25 km mesafede bulunur. Milli mücadele yıllarında Sarıkavak Köyü eşkiyalara geçit vermemiş kahramanca müdafada bulunmuştur.Bölgemizden savaş cephelerine asker gitmiştir.O yıllarda Hasanlı ve Demircili de önemli roller üstlenmiştir. Dokuma ve Şile Bezi vardır. Gebze'ye 50 km ,Şile'ye 25 km mesafede bulunur.

Hasanlı, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasanlı köyü resimleri ve Hasanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şile Hasanlı Köyü ResimleriŞile Hasanlı Köyü Resimleri

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hasanlı İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbullu iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbullu Ünlüler arasında Hasanlı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.