Şile Kurfallı Köyü

Şile Kurfallı Köyü

Kurfallı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kurfallı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Kurfallı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kurfallı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurfallı  köyü son dakika gelişmeleri, Kurfallı   köyüne özgü yemekler, Şile Kurfallı   köyünün tarihi, Kurfallı   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurfallı   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurfallı, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir mahalledir. Karadenize kumsalı bulunur, bu sahil halkın kullanımına açıktır ve doğusunda Ağva ile komşudur; aynı kumsal şeridini paylaşırlar ve koca nehri ile birbirinden ayrılırlar. Yerel ekonomisi büyük oranda turizm ve kısmen tarım temellidir; bölge halkı çoğunlukla günlük temel tüketim ürünlerine erişimini ağva üzerinden sağlar.

Bölge halkı Konya'den göçerek yöreye yerleşmiş manavlardır. Adının nereden geldiğine ilişkin bir bilgi yoktur. Bölgede sahipsiz kalmış alanlarda incir ağaçları, yabani böğürtlenler, kocayemiş, kestane ağaçlarına rastlanır. Fındık tarlaları bulunur, küçük çaplı hayvan besiciliği de görülebilir. Bölge nüfusu yıllara göre incelendiğinde artış eğilimindedir. 

Yerleşimin yoğunlaştığı alan yüksekte konumlanmıştır, deniz ile arasında dağ bulunmasına karşın kimi

Kurfallı, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurfallı köyü resimleri ve Kurfallı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kurfallı İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbullu iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbullu Ünlüler arasında Kurfallı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.