Şiran Eldiğin Köyü

Şiran Eldiğin Köyü

Eldiğin Köyü haberleri, Şiran Eldiğin köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eldiğin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Eldiğin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Eldiğin Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eldiğin Köyü son dakika gelişmeleri, Eldiğin Köyü ne özgü yemekler, Şiran Eldiğin Köyü nün tarihi, Eldiğin Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eldiğin Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eldiğin Köyü , Gümüşhane ilinin Şiran ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eldiğin Köyü Resimleri ve Eldiğin Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şiran Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Şiran Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Şiran Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Eldiğin Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şiran Doğumlu Ünlüler Kimler?

Eldiğin, Gümüşhane ilinin Şiran ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ileri gelenleri tarafından, köy halkının Orta Asya'dan göç ettiği ve Türkmen asıllı olduğu bilinmektedir. Köyün 250 yıllık bir tarihi vardır.
Gümüşhane iline 125 km, Şiran ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda derin vadilerle yarılmış orta yükseklikte tepeler yer alır. Bunlardan biri de üzerinde Ağbaba diye bilinen yatırın yer aldığı tepedir. Batısında ise Büyük Dere diye bilinen derin bir vadi, ormanlık yamaçlar, Seydibaba Köyünün Sarıtaş Mezrası ve onun önünden derin vadilerden akan Kelkit Çayı yer alır. Güneyinde Boğazyayla Köyü yer alır. Eldiğin ve Boğazyayla köyleri Çimendağlarının eteklerinde yer alır. Kuzeyinde Kelkit vadisinin uzantısı ile Ozanca Köyü yer alır.Burada da yer yer tepelikler ile derin vadiler görülür. Evli Hasanın Dere diye bilinen vadi burada yer alır. Köyün çevresinde görülmeye değer birçok doğal güzelliklere rastlanır. Batısında büyük Dere diye bilinen derin vadi ve şelalesinin harika bir görünümü vardır. Takriben 7–8 km ilerisinde Tomara Şelalesi, çevresindeki yeşil fundalıklar ile şelaleden dökülen suyun oluşturduğu ırmak, etrafındaki su değirmenleri , meyve bahçeleri ve Kelkit Çayı ile birleştiği yer çok güzel görüntüler oluşturur.
Köyün iklimi, genel olarak karasal iklimdir.Fakat Karadeniz iklimi etkisi de hissedilir. Karadeniz'den gelen nem yüklü bulutlar kıyıya paralel olarak uzanan dağlardan dolayı köye kadar ulaşamaz.Buda köyde genel olarak karasal iklimin hakim olmasına sebep olur.Bunun sonucunda yazları sıcak geçer fakat az da olsa yağış alır. Kışları ise kar yağışlı ve soğuk geçer. Son yıllardaki küresel iklim değişikliği Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerini de olumsuz etkilemiştir. 60'lı ve 70'li yıllara kadar kış aylarında çok kar yağardı. Son yıllarda kar yağışları oldukça azalmıştır. Bu da bitki örtüsünü ve bölgenin su kaynaklarını olumsuz etkilemiştir.
Köyde ilköğretim okulu vardır fakat köy büyük oranda göç verdiği için ve öğrenci sayısı yetersiz olduğu için okul kapalıdır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalt olup köyde elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.