Şiran Yolbilen Köyü

Şiran Yolbilen Köyü

Yolbilen Köyü haberleri, Şiran Yolbilen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yolbilen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Yolbilen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Yolbilen Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yolbilen Köyü son dakika gelişmeleri, Yolbilen Köyü ne özgü yemekler, Şiran Yolbilen Köyü nün tarihi, Yolbilen Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yolbilen Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yolbilen Köyü , Gümüşhane ilinin Şiran ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yolbilen Köyü Resimleri ve Yolbilen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şiran Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Şiran Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Şiran Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Yolbilen Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şiran Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yolbilen, Gümüşhane ilinin Şiran ilçesine bağlı bir köydür.

Köy muhtarlık ile yönetilmektedir. Muhtar Şerif Yılmaz'dır.
Köyün eski adı Cender'dir. Çukur bir bölgede yer aldığından ve dağlarla çevrili olduğundan 'cendereye' çağrışımla CENDER denmiştir. Köyün kuruluş tarihi bilinmemektedir.
Gümüşhane iline 120 km, Şiran ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Ancak zaten köyde genç nüfus çok düşük olduğu için okul ihtiyaç yoktur. Eskiden var olan okulun artık han olarak kullanılmasının sebebide budur zaten.Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.