Sivas Ağılkaya Köyü

Sivas Ağılkaya Köyü

Ağılkaya köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ağılkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Ağılkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ağılkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağılkaya köyü son dakika gelişmeleri, Ağılkaya köyüne özgü yemekler, Ağılkaya köyünün tarihi, Ağılkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağılkaya köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağılkaya, Sivas ilinin merkezine bağlı 89 kişinin yaşadığı bir mahalledir.

Köyün aslı merkez Sivas'tan göçme olup, tahminen 1800'lü yıllar civarında kurulmuştur.Köy halkı bu bölgeye yerleşmeden önce buralar ''Deli Hoca'' lakaplı bir aileye aitti ve Saklı,Esenyurt (boynuzözü),Bahçeli,Yavu,Tahtıkement köyü'nün bir kısmı olmak üzere aşağı yukarı 5 köyün arazisine sahipti.Daha sonra köye yerleşenlerle ,köyün asıl sahibi olan aile geçinemedi ve aile köyü terketti.Bu ailenin bu kadar toprak sahibi olmasının nedeni ise o zamanlar Hafik ilçesinde bulunan akrabalarının, sahte tapu düzenleyerek istediği toprakları kendi akrabalarına vermesidir.Önceden nüfusu kalabalık olan köy gitgide göç vererek azalmaktadır.Sivas merkezine 34 km uzaklıktadır.

Ağılkaya köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Ağılkaya köyü resimleri ve Ağılkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? AğılkayaSivas arası kaç km? Ağılkayaköyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ağılkayaköyünde doğan biri var mı? AğılkayaDoğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.