Sivas Asarcık Köyü

Sivas Asarcık Köyü

Asarcık köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Asarcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Asarcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Asarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Asarcık köyü son dakika gelişmeleri, Asarcık köyüne özgü yemekler, Asarcık köyünün tarihi, Asarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Asarcık köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asarcık, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Sivas merkeze 65 km uzaklıkta bulunan köyde 2019 TUİK verilerine göre 223 kişi yaşamaktadır.Yaklaşık 500 yıl süreyle Tozanlı/İpsile'ye bağlı olan köy, 1969 yılında Sivas ili Hafik ilçesine bağlanmıştır. 1989 yılında Asarcık ve Gülpınar olarak ikiye ayrılan köy, 2000 yılında Sivas merkeze bağlanmıştır.Tapu tahrir defterlerinde köyün adı Hisarcık olarak geçmektedir. Küçük hisar anlamına gelen Hisarcık kelimesi zamanla Asarcık'a dönüşmüştür. Köyün ismi belgelerde ilk kez 1831 tarihinde Asarcık şeklinde geçmekte, Hisarcık ise 1520, 1554 ve 1574 tarihlerinde Adamlı ve Öykürü mezralarından bahsedilmektedir. Tarih boyunca Tozanlı Bölgesinin en kalabalık merkezi İpsile idi. İpsile'den sonra İkinci kalabalık merkez Asarcık'tır.Asarcık 1883, 1884, 1885 tarihlerinde nahiye olarak geçmektedir.

Asarcık köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Asarcık köyü resimleri ve Asarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? AsarcıkSivas arası kaç km? Asarcık köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Asarcık köyünde doğan biri var mı? Asarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
1
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.