Sivas Başsöğüt Köyü

Sivas Başsöğüt Köyü

Başsöğüt köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Başsöğüt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Başsöğüt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Başsöğüt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başsöğüt köyü son dakika gelişmeleri, Başsöğüt köyüne özgü yemekler, Başsöğüt köyünün tarihi, Başsöğüt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başsöğüt köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başsöğüt, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Köyün eski adı Velledin olarak geçmektedir. Tarihi 1850'li yıllara dayanmaktadır. Köyde Fertelli adında bir çeşme olup yapım tarihi bilinmemektedir.Sivas merkezine 32 km uzaklıktadır.koy cevre köyler arsında köprü konumundadır.köy genel ıtıbarıyle ova ıcerısıne yer almaktadır gecmıs yıllarda meydana gelen sel felaketınden sonra devlet yaptırdıgı evler ıle koyü ovanın içinden alıp daha yukarı dagın eteklerıne tasımıstır.Köy çok göç verdiğinden şu anda 40 hanedir.

Başsöğüt köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Başsöğüt köyü resimleri ve Başsöğüt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? BaşsöğütSivas arası kaç km? Başsöğüt köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Başsöğüt köyünde doğan biri var mı? Başsöğüt Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.