Sivas Çeltek Köyü

Sivas Çeltek Köyü

Çeltek köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çeltek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Çeltek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çeltek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeltek köyü son dakika gelişmeleri, Çeltek köyüne özgü yemekler, Çeltek köyünün tarihi, Çeltek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çeltek köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeltek, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.İsmini köyün içinde bulunan "Çeltek Baba" Türbesi'nden almıştır. Çeltek Baba'nın naşı köydeki caminin avlusundadır. Horasan'dan yanındaki asker ve müritleriyle birlikte büyük mücadeleler sonrası buraya gelip mekan tutmuştur. Cumhuriyetin ilanına kadar civar köylerin öşürü buraya verilmiş, hatta Sivas'tan da 9.000 kuruş gönderilirmiş.Vatandaşlar şifa bulmak için Çeltek Baba'yı ziyaret ederler. Genelde felçli hastalar ziyaret etmektedirler.Sivas merkezine 37 km uzaklıktadır.

Çeltek köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Çeltek köyü resimleri ve Çeltek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Çeltek Köyü ResimleriSivas Çeltek Köyü Resimleri

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? ÇeltekSivas arası kaç km? Çeltek köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Çeltek köyünde doğan biri var mı? Çeltek Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.