Sivas Damılı Köyü

Sivas Damılı Köyü

Damılı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Damılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Damılı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Damılı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Damılı köyü son dakika gelişmeleri, Damılı köyüne özgü yemekler, Damılı köyünün tarihi, Damılı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Damılı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Damılı, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Köyün tarihi eskilere dayanmakla birlikte Oğuzların, Bozok kolunun, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen Aşiretine mensupturlar ve 12. asırda halep üzerinden bugünkü topraklara gelip yerleşmişlerdir. Ayrıca aynı aşirete bağlı 42 köy vardır etrafında ve Türkiye'nin değişik yerlerinde ve Suriye'de ,Kilis Elbeyli ilçesinde, Erdemli'de bu aşirete bağlı yerleşim yerleri vardır. Köyün eski adı olan Camili sonradan Damılı olarak değiştirilmiştir.İsmini daha önce burada şehit olan Damıl Baba isimli muhterem bir Türk büyüğünden almıştır.Güzergah olarak Sıcak Çermik tarafından ulaşımı sağlanır. Sivas merkezine 53 km uzaklıktadır.

 

Damılı köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Damılı köyü resimleri ve Damılı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? DamılıSivas arası kaç km? Damılı köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Damılı köyünde doğan biri var mı? Damılı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.