Sivas Gülpınar Köyü

Sivas Gülpınar Köyü

Gülpınar köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Gülpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Gülpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gülpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gülpınar köyü son dakika gelişmeleri, Gülpınar köyüne özgü yemekler, Gülpınar köyünün tarihi, Gülpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gülpınar köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gülpınar, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Köyün eski adı Asarcık'dır.Köyün kuzeyinde Battalgazi mevki, doğusunda yer alan Mağara mevki, güneyinde yer alan Maden mevkinde bulunan tarihi kalıntılar, Faraz yaylasında bulunan batık şehir ve Asarcık kalesi köyün önemli yerlerini oluşturur. Köy kayıtları Osmanlı döneminden bu yana tutulmaktadır. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına kadar Aşağı ve Yukarı Asarcık olarak bilinen köyün adı Gülpınar olarak değiştirilmiştir. Köyde göçler meydana gelmiş, bir kısım aileler büyük şehirlere göç etmişlerdir.Daha önceleri Hafik'e bağlıyken 22 Haziran 2018 tarihindeki İçişleri Bakanlığı kararıyla Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlandı.Sivas iline 70 km, Hafik ilçesine 75 km uzaklıktadır.

Gülpınar köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Gülpınar köyü resimleri ve Gülpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? GülpınarSivas arası kaç km? Gülpınar köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gülpınar köyünde doğan biri var mı? Gülpınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.