Sivas Hanlı Köyü

Sivas Hanlı Köyü

Hanlı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Hanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Hanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hanlı köyü son dakika gelişmeleri, Hanlı köyüne özgü yemekler, Hanlı köyünün tarihi, Hanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hanlı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hanlı, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.İlk olarak ”Han Önü” adı verilen mevkiye kurulmuştur.Sivas'ın güney batsında ve il merkezine 58 km uzaklıktadır. Şarkışla'ya yaklaşık 34 km mesafede yer alır.Köyün yaklaşık 2 km kadar aşağısında (batı yönü), Sivas-Kayseri karayolundan Bedirli istikametine ayrılan yola girdikten yaklaşık 300 m kadar sonradır. Yaklaşık 250×150 m boyutlarında ve 15 m yüksekliğindedir. Doğusundan Hanlı Deresi akar. Çevresindeki tarlalarda tarım yapılması nedeniyle höyüğün etekleri tahrip olmuş ve yayvanlaşmıştır. Höyük üzerinde beş farklı alanda kaçak kazı çukurları vardır. Batı eteklerinden toprak alınmıştır. Daha çok Tunç çağı ve Roma dönemi seramik parçaları bulunmuştur.

Hanlı köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Hanlı köyü resimleri ve Hanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? HanlıSivas arası kaç km? Hanlı köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hanlı köyünde doğan biri var mı? Hanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.