Sivas Harmancık Köyü

Sivas Harmancık Köyü

Harmancık köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Harmancık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Harmancık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Harmancık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harmancık köyü son dakika gelişmeleri, Harmancık köyüne özgü yemekler, Harmancık köyünün tarihi, Harmancık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harmancık köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Harmancık, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.köyde germanlı ve görmüşlü aşiretleri iskan edilmiştir.köyde yaşayan aileler arapoğulları (topcugil) (cücckçüler) ,hacıoğulları (hanifiler)sağırlar (müdürgil)vb .köyün eski adı eski gulamdır.gulam genç tüysüz köle demektir.selçuklular ve osmanlılar bu köyde askeri eğitim merkezi oluşturmuştur. yerleşim yeri köy niteliği kazanmadan önce padişaha bağlı hassa çiftliği olarak kurulmuştur. yeni gulam (yeniköydür).ilk iskan 1800 yılların başı olmuştur.Sivas merkezine 32 km uzaklıktadır.

Harmancık köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Harmancık köyü resimleri ve Harmancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? HarmancıkSivas arası kaç km? Harmancık köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Harmancık köyünde doğan biri var mı? Harmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.